Sıcak hava devam ediyor

14 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklık, iç kesimlerde 41 derece dolaylarında olacak.

ZgotmplZ

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak, havanın açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi'nin tahminlerine göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyredecek.

Sıcaklığın, önümüzdeki üç gün boyunca iç kesimlerde 38 - 41 derece, sahillerde ise 33-36 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, güney ve batı yönlerden orta kuvvette, cumartesi günü ise yer yer kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji Dairesi, sıcak hava dalgası nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara (arazi ve orman yangınları, sıcak çarpması vb.) karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları ve özellikle günün en sıcak saatleri olan 12.00 -16.00 saatleri arasında tedbir alınmadan güneş altında çalışılmaması yönünde tavsiyede bulundu.

Öte yandan Meteoroloji Dairesi, pazar gününe kadar Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin hava kirliliği yaratacağı uyarısında bulunarak, toza karşı hassasiyeti olan vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edildi.

KKTC SAATLİK VE GÜNLÜK CANLI HAVA DURUMU, KIBRIS VE DÜNYA 7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDEKİ HAVA DURUMU, SICAKLIK, RÜZGAR NEM VE YAĞIŞ BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar