Soğutma çalışmaları devam ediyor... Çavuş: Vatandaşlar da hassas olmalı... Sadıkoğlu: İtfaiyenin araç sıkıntısı var

7 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Ağıllardaki yangının soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Çavuş, halka da büyük görev düştüğünü kaydetti. İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu ise itfaiyenin yangınlara anında müdahale edecek araçlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

İskele’ye bağlı Ağıllar köyü girişinde bugün saat 14.15 sıralarında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Sigara izmaritinden çıktığı düşünülen yangını söndürme çalışmalarının karadan ve havadan 3 helikopterle devam ettiği, soğutma çalışmaları için bir uçağın ise Türkiye'den gönderildiği belirtildi.

ÇAVUŞ: ORMANLIK ALANA YAYILMAMASI SEVİNDİRİCİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, BRT'nin ana haber bültenine canlı yayınla bağlanarak, hızlı müdahalenin önemine işaret etti ve yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti. 

Yangın çıkan bölgenin çetin bir bölge olduğunu ve müdahalenin kolay olmadığını belirten Çavuş, helikopter gönderen anavatan Türkiye'ye de teşekkür etti.

Artan hava sıcaklığına paralel olarak yangın tehlikesinin de arttığına vurgu yapan Çavuş, vatandaşlara da büyük görev düştüğünü kaydetti ve vatandaşların dikkatli ve bilinçli olmasını istedi.

Çavuş, yangının ormanlık alana yayılmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

İş araçlarının sahada olduğunu, tüm ekiplerin bu akşam soğutma için bölgede olacağını söyleyen Çavuş, "Biz yeni fidanlar dikmeye çalışırken vatandaşların da hassas olması gerekir yoksa ne diktiğimiz fidanların ne de alınacak önlemlerin bir önemi olur." diye konuştu.

Canlı yayında yangınla ilgili bilgi veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, yangına üç helikopterle müdahalenin devam ettiğini söyleyerek, TC Büyükelçisi'nden aldığı bilgiye göre, bir uçağın da soğutma çalışmaları için bölgeye geleceğini kaydetti.

SADIKOĞLU: BÖLGEDEKİ İTFAİYENİN ARAÇ SIKINTISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yangının kontrol altına alındığını, sivil savunma ve bölge halkının canla başla yangını söndürmek için mücadele ettiğini belirten Sadıkoğlu, bölgedeki itfaiyenin araç sıkıntısı olduğunun gün yüzüne çıktığını vurguladı.

Sadıkoğlu, yangına çıktığı anda modern araçlarla müdahale edilmiş olsa yayılmayacağını kaydetti ve İskele itfaiyesinin yangınlara anında müdahale edebilecek yangın söndürme araçlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye çalışanının bacağının kırıldığını da belirten Sadıkoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar