Soldan araç geçmeye çalışan sürücü faciaya yol açıyordu

Kamalı Haber, 5 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da soldan araç geçmeye çalışırken, neden olduğu kaza sonucu iki kişinin yaralanmasına yol açan sürücü, teminata başlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “dikkatsiz sürüş, tehlikeli sürüş, kullanma, seyrüseferi güç duruma sokmamak için çaba harcamadan dikkatsiz bir şekilde araç kullanma” suçlarından tutuklanan Filistin uyruklu M.A. bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, kazanın bugün 01.20 sıralarında Dr. Fazıl Küçük Caddesi'ne yaşandığını aktardı.

Polis, ZSZ 731 plakalı otomobille doğu yönüne doğru soldan ikinci şerit içerisinden ilerleyen zanlının, önündeki aracı solundan geçmeye çalıştığını, bu sırada aynı istikamete doğru seyreden Mekki Bulduk'un kullanımındaki LH 960 plakalı araca ön kısmından, ardından önünde sağ şeritte seyreden Samiye Fadıloğluları yönetimindeki RV 729 plakalı otomobile de arkadan çarptığını söyledi.

Polis, çarpmanın etkisiyle kontrolsüz bir şekilde savrulan RV 729 plakalı otomobilin yolu ikiye ayıran refüje ve refüj içerisinde bulunan okaliptüs ağacına çarptıktan sonra tavanı üzerinde durduğunu kaydetti.

Polis, kaza sonucu yaralanan RV 729 plakalı araç sürücüsü ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Mustafa Fadıloğluları ve Merin Fadıloğluları’nın kaldırılmış oldukları Lefkoşa Devlet Hastanesi acil serviste ilk yardım tedavisine müteakip ayni serviste gözetim altına alındıklarını belirtti.

Polis, kaza sonucu toplamda tahmini olarak 1 milyon TL tahmini hasar meydana geldiğini ifade etti.

Polis, zanlının kaza mahallinden ayrıldığını ancak 2 saat sonra tespit edilerek, tutuklandığını belirtti.

Polis memuru, yaralıların tedavisinin sürdüğünü ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek, teminata bağlanmasını talep etti.

Polisin ardından söz alan zanlının avukatı Ramadan Sanıvar, müvekkilinin ailesinin Gazze’de yaşadığını, kefil bulamayacağını belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, haftada 2 gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar