Taçoy üye listelerine itiraz edecek

13 Ağustos 2024

Güncelleme: 13 Ağustos 2024

A
A

UBP Milletvekili Taçoy, kurultayda oy kullanacak üye listesindeki usulsüzlüklere ilişkin bugün UBP Genel Merkezi'ne itiraz dilekçesi sunacak.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, 21 Eylül’de yapılacak olağan kurultaya ilişkin oy kullanacak üye listesine yönelik olarak tespit edilen usulsüzlükleri içeren itiraz dilekçesini partiye sunacak.

Dilekçeyi, bugün saat 12.00’de partinin Köşklüçiftlik’teki Genel Merkezi’ne sunacak olan Taçoy, itiraz dilekçesini sunmasının ardından basın açıklamasında da bulunacak.

UBP'nin, 21 Eylül'de yapılacak 23'üncü Olağan Kurultayı öncesinde tüm örgütlerinde seçimlerin tamamlanması gerekiyor. Parti tüzüğüne göre, üyelerin oy kullanabilmesi için en az 180 gün önce üye kaydının yapılmış olması gerekiyor.

Partinin Ergenokon ve Adaçay örgütlerinde yapılan seçimlerde 180 gün sınırının ihlal edilerek, kayıt yapılan üyelerin oy kullandığı tespit edilmesinin ardından seçim mahkemeye taşınmış, mahkeme bunun üzerine "ara emri" kararı vermişti.

Mahkemenin vereceği karara göre sürecin nasıl ilerleyeceği belli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar