Taçoy'dan yeni "Üstel" iddiası: Ankara'dan seçimsiz kurultay yapılmasını talep etti

24 Temmuz 2024

A
A

UBP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Taçoy, Üstel’in Ankara'dan “seçimsiz” bir kurultay yapılması için talepleri olduğunu ileri sürdü, kurultayda başkanlık seçiminin mutlaka yaşanacağını vurguladı.  

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, 21 Eylül'de gerçekleşecek kurultay sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TV2020’de Özlem Çimendal’ın sorularını yanıtlayan Taçoy, adaylık kararında herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını belirterek, kurultaya yönelik “müdahale davetleri”nin son günlerde arttığını savundu.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLMEM İÇİN DOLAYLI YOLDAN GİRİŞİMLER YAPILIYOR"

Hasan Taçoy, son bir yıldır adaylıktan geri çekilmesi için dolaylı yoldan girişimler yapıldığını ifade ederek, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in Ankara ziyaretlerinde dile getirdiği tüm taleplerden haberdar olduklarını söyledi.

"ÜSTEL, ANKARA'DAN SEÇİMSİZ KURULTAY YAPILMASINI TALEP ETTİ"

Ülkeye gerçekleşen ziyaretlerde Üstel’in “seçimsiz” bir kurultay yapılması için talepleri olduğunu belirten Taçoy, bu taleplerin gerek Türkiye gerekse ülkede çeşitli çerçevelerde gerçekleşmiş olduğunu ifade etti.

"ABİLİK BİTTİ"

Üstel’in göreve bir defalığına “abi” olarak gelmek istediğine değinerek, “Bir defası da bitmiştir.” diyen Taçoy, bundan sonrasının tamamen demokratik kriterler çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. Taçoy, “Müdahaleyle bir şey olmayacağını hep söylemişimdir. Sen müdahaleyi çağıran taraf olmamalısın. Demokrasiye inancın olmalı. Sayın Başbakan kendisi bir çok olaya müdahil olmuştur. Bunu da herkes biliyor.” dedi.

"HAZIRA KONMAK İSTEMEDİM"

UBP milletvekili Hasan Taçoy, önceki kurultaya ilişkin olarak “Çekildi” söylemlerinin yanlış olduğuna belirterek, “İlk turu benden 400 oy farkla önde tamamlayan sayın Sucuoğlu çekilme kararı açıklayınca hazıra konmuş olmamak için ben de ikinci tura devam etmedim.” açıklamasında bulundu.

Yaşanan son gelişmelere ilişkin olarak, adaylığı konuşulan Kutlu Evren ve Olgun Amcaoğlu ile henüz görüşme imkanı bulamadığını ifade eden Hasan Taçoy, “Kendileri ile mutlaka görüşeceğim. Aday olup olmama kendi kararlarıdır, benim buna müdahalem söz konusu olamaz” dedi.

"TC'NİN YAŞANANLARDAN HABERİ BİLE YOKTUR"

“Sayın Başbakan’ın yaptığı işlerde telkin için veya halkın kararını değiştirmek için, halka kendisini daha yüksek gösterebilmek için bazı şeylere tevessül etti. ‘Ben tek başıma gireceğim, herkes geri çekilecek’ , ‘ben gittim konuştum, herkesi geri çektireceğim’ gibi şeyler. Ben şundan adım gibi eminim ki, TC üst makamlarının bu yaşanan olaylardan haberi bile yoktur” şeklinde konuşan Taçoy, kurultayda başkanlık seçiminin mutlaka yaşanacağını vurguladı.  

“YAPTIĞINIZ YANINIZA KALMAZ”

Hasan Taçoy, kararı demokrasinin vereceğinin altını çizerek, hileye veya başka şeylere tevessül edilmesi halinde ise son kararı halkın vereceğini söyledi, benzer örneğin daha önceden yaşanmış olduğunu hatırlattı. “Bu dersi daha önce yaşadık, bu filmin daha farklı bir versiyonunu ben izledim.” diyen Taçoy, partinin demokratik kriterlerinin aşılması halinde halkın demokratik kriterlerine boyun eğmek durumunda kalınılacağını kaydetti. Bunun herkes tarafından bilinmesi ve kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Taçoy, “Yaptığınız yanınıza kalmaz.” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nin milli değerlere sahip insanlar tarafından kurulmuş, o ruhu temsil eden bir parti olduğunu ifade eden Taçoy, “Bu ruh bugün yaşandığı şekliyle değildir. UBP’nin kuruluş sebebi, birileri bu parti üzerinde keyif yapacak, zengin olacak mantığından aridir. Hiç kimsenin kendi malı sanmasın, bu parti hepimizin malıdır, halkın malıdır, devletin malıdır. Devlete sahip çıkan ruha sahip tek siyasi oluşumdur.” şeklinde konuştu.

“UBP’li gerektiği zaman ders vermesini bilir.” diyen Taçoy, parti tabanının gerek kurultayda gerekse genel seçimde gereken dersi vereceğinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.

Hasan Taçoy, halka her zaman güvendiğini ve güvenmeye de devam edeceğini dile getirerek, sonucun bir ders niteliğinde olacağından emin olduğunu belirtti.

ÜSTEL’E CANLI YAYINDA TARTIŞMA ÇAĞRISI

Gazeteler yansıyan UBP kurultayına ilişkin olan ve Üstel’in dördüncü çıktığı anketlere de değinen Taçoy, “Adam kendi şansını yükseltmek için, kazanma şansını yükseltmek için bazı gayretler içerisinde. Rakipleri eleyerek, farklı şekillerde elimine ederek şansını artırmak istiyor. İki adaylı yarışta şansını yüzde 50 – 50 olarak görüyor ve bunu yaratmaya çalışıyor. Bunu yaparken de koltuğun ağırlığını, başbakan koltuğunun ağırlığını hissettirmeye çalışıyor.” dedi ve Üstel’e canlı yayında tartışma çağrısı yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar