Tarım Bakanlığı, ''su sorunu yaşanmıyor'' dedi

12 Haziran 2024

A
A

Tarım Bakanlığı, Geçitköy Terfi İstasyonu'nda meydana gelen teknik arızanın 4 Haziran'da giderilmesinin ardından şu anda herhangi bir arızanın bulunmadığı açıkladı. Belediye başkanları ise su olmayışından şikayetçi.

ZgotmplZ

Ülke genelinde su krizi yaşanıyor.

Belediye başkanları suyun yetersizliğinden şikayet ederken, Tarım Bakanlığı da böyle bir sorunun olmadığını açıkladı.

Tarım Bakanlığı, Geçitköy Terfi İstasyonu'nda meydana gelen teknik arızanın giderilmesinin ardından su temin projesi kapsamında yapılan tesislerin ve boru hatlarının sorunsuz işletildiğini açıkladı. Bakanlık, şu anda herhangi bir arızanın bulunmadığını ve suyun depolara ulaştırılmasında veya suyun az verilmesinde bir sorun olmadığını vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Geçitköy Terfi İstasyonu'nda yaşanan teknik arıza nedeniyle belediye şebekelerinin boşaldığı, artan nüfus ve yüksek hava sıcaklıkları gibi birçok etkene bağlı olarak şebekelerde toparlanmanın zaman alacağını belirten Bakanlık, 3 Haziran'da meydana gelen arızanın 4 Haziran saat 01.45'te giderildiğini hatırlattı.

Açıklamada, "Geçitköy Terfi İstasyonu'ndaki teknik arızanın giderilmesinin ardından su temin projesi kapsamında yapılan tesisler ve boru hatları sorunsuz işletilmektedir. An itibarıyla hiçbir arıza bulunmamakta ve suyun depolara ulaştırılmasında veya az verilmesinde bir sorun yaşanmamaktadır," denildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'den gelen su ve dağıtımı ile ilgili yapılan görüşme ve değerlendirmeler sonucunda, projede öngörülen su miktarlarının içme suyu depolarına ulaştığını belirtti. Ancak, arıza nedeniyle belediye şebekelerinin boşalması, artan nüfus ve yüksek hava sıcaklıkları gibi etkenler nedeniyle şebekelerin toparlanmasının zaman alacağı öngörülmekte.

Açıklamada, yerel kaynakların devreye sokulması suretiyle toparlanmanın daha kısa sürede gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Bakanlık, vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaları gerektiğinin altını çizerek, bahçe sulama, yüzme havuzları, araç yıkama, balkon ve halı yıkama gibi faaliyetlerde tasarruf bilinciyle hareket edilmesinin önemini bir kez daha hatırlattı.

Son olarak, iklim değişikliği ve kuraklığa karşı hep birlikte mücadele ederek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bırakmak için suyun korunması gerektiği belirtildi.

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur," ifadeleriyle açıklama son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar