Tatar: Guterres, Güney'de tutuklananlar için ''af çıkarılmasını'' istedi

17 Ekim 2024

Güncelleme: 18 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, New York'taki üçlü yemekte Rum mallarıyla ilgili Güney'de tutuklanan kişilerin de gündeme geldiğini söyledi. Tatar, Guterres'in ''konu yargıda'' diyen Hristodulidis'e ''af çıkarın'' dediğini paylaştı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Tatar, New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde Rum lider Hristodulidis ile bir araya geldiği gayriresmi akşam yemeği ve Kıbrıs konusuna ilişkin BRT’ye özel mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, emlak alım satım ve pazarlamasından dolayı Güney Kıbrıs’taki tutuklamalara ilişkin de konuştu.

Gayriresmi toplantıda bu konuyu gündeme taşıdığını söyleyen Tatar şunları aktardı:

''Tutuklamalarla ilgili de orada mesai harcadım. Yaşanan süreci Genel Sekreter’e anlattım. Biraz hayretler içerisinde dinlediğini gördüm. Hristodulidis 'ben de bir şey yapamıyorum süreç yargıda' dedi. Konuyla ilgili ne kadar samimi olduğunu sorguladım. Genel Sekreter 'Af çıkarın' dedi. Böyle bir şey yapacak olurlarsa biz siyasetimizden de vazgeçecek değiliz bunu insani değerler nedeniyle yapmaları gerekir. Genel Sekreter iki halk arasındaki ilişkilerin daha da artırılması gerektiğine inandığını da bizlere aktardı. Genel Sekreter ‘af çıkar’ dedi, demek ki rahatsızlık duydu bundan. Halkımla paylaşmak istedim''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar