Tatar, Melekler'in ailelerini ağırladı

30 Ağustos 2024

Güncelleme: 30 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kabul etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a 6 Şubat 2023 tarihinde Adıyaman’da meydana gelen depremde yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve aileleriyle ilgili devam eden İsias davası hakkında son gelişmeler ve derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a derneğin yaptığı çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar (sağda), Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik Kıbrıslı kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. 31 turist rehberi ve turizm kaptanının da yaşamını yitirdiği enkazdan toplam 72 cansız beden çıkarılmıştı.

2 Ocak 2024 tarihinde Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan İsias Otel davasında 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Davanın 4’üncü duruşması 22 Ekim tarihinde görülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar