Tatar onayladı: Ölümlü kazalarda üst sınır resmen 14 yıl

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 18 Temmuz 2024

A
A

Ölümlü trafik kazalarında verilecek hapis cezalarında üst sınır bugünden itibaren 7 yıldan 14 yıla çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Tatar'ın onayladığı yasa dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, resmen yürürlüğe girdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

9 Temmuz'da Cumhuriyet Meclisi'nden oybirliğiyle geçen Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylanarak dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan değişiklikle, yasada “Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Yüzünden Ölüme Neden Olma” başlığı altında düzenlenen, ölümle sonuçlanan kazalar dahil trafikte işlenen suçların tamamı için uygulanan 7 yıllık hapis cezası 14 yıla çıkarıldı. 

Yasa ile brüt asgari ücretin 50 katına kadar uygulanan para cezası da 75 kata yükseltildi.

 

Yapılan değişiklikle iptal edilecek ehliyetin tanımı da genişletildi. Mevcut yasadaki “Sürüş ehliyeti” tanımı “Öğrenci ehliyeti, sürüş ehliyeti ve her türlü ehliyeti” olarak güncellendi.

Hakkında soruşturma veya kovuşturma başlatılan kişiler için uygulanan “En geç 5 gün içerisinde mahkeme huzuruna çıkarılır ve böyle bir kişinin sürüş ehliyetine dava neticeleninceye kadar mahkemece el konulur” maddesi de, "En geç 5 iş günü içerisinde mahkemeye müracaat yapılır ve araç sürücüsünün, hangi ülkede verildiğine bakılmaksızın, öğrenci ehliyeti, sürüş ehliyeti ve her türlü ehliyetine dava neticeleninceye kadar herhangi bir zaman mahkemece el konulabilir” şeklinde yeniden düzenlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar