Tatar, Rumların saldırılarını yorumladı: Güya bizi yıldıracaklar

26 Ağustos 2024

Güncelleme: 26 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'ye haklarından vazgeçmesi için baskı kurulmaya çalışıldığını vurgulayarak, halkın bu oyuna gelmeyeceğinin altını çizdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, müzakereler için masa kurulacaksa egemenliğin kabul edilmesi gerektiğini ve bunun pazarlık konusu olmadığını kaydetti.

İstanbul temasları kapsamında NTV yayınına katılan Cumhurbaşkanı Tatar, adada müzakerelerin devam etmesi için egemenlik şartına vurgu yaptı.

Milli siyasetten dönüş olmayacağını söyleyen Tatar, “Artık Kıbrıs’ta iki devletlilik kaçınılmazdır. Zaten 60 yıldır iki devlet vardır. 60 yıldır bu iki devleti ortadan kaldırıp da üniter bir yapı kurmak mümkün değildir.” dedi.

"EGEMENLİĞİMİZ PAZARLIK KONUSU DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Tatar, “Şimdiye kadar federal temelli bir anlaşma için her şey denenmiş ve tüketilmiştir. Eğer müzakere masası kurulacaksa mutlak suretle egemenliğimizin kabul edilmesi gerekir. Bu çok önemlidir ve pazarlık konusu değildir.” diye konuştu.

Egemenliğin uluslararası anlaşmalardan kaynaklandığını ve hakların pazarlık konusu olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, egemenliğin kabul edilmesiyle masaya oturulacağını yineledi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşit oturup, eşit kalmak” açıklamasına atıfta bulundu.

MÜZAKERE İÇİN ŞARTLAR

Müzakerelere dönüş için kritik şartlarını "direkt uçuş, direkt ticaret ve bizimle kimseyi görüştürmemek, sporda bile sporcularımızı kimseyle görüştürmemek gibi saçma ambargoların kaldırılması" olarak sıralayan Tatar, egemenliğin de kritik şartlardan olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “O zaman bir süreç başlayabilir. Bırakınız bunları kaldırmayı, son zamanlarda Rum tarafı gerek malına mülküne, turizmine, üniversitelere yönelik saldırılar başlattı. Güya bizi yıldıracaklar” diye konuştu.

"MASADA YENİLGİYE UĞRATMAK İÇİN HER TÜRLÜ ZULMÜ YAPIYORLAR"

Haklarından vazgeçmesi için KKTC’ye baskı kurulmaya çalışıldığını söyleyen Tatar, “Anlaşma olacaksa iki tarafın da onayıyla, adil olacaksa bu şartlarla masaya oturabiliriz. Ambargolarla baskı ile dayatarak bizi zorla masada bir yenilgiye uğratmak için her türlü zulmü yapıyorlar. Bu halk da bu oyuna gelmeyecek. Biz ne diyoruz, bizim arkamızda çok güvendiğimiz 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti var. Türk dünyası var. Geleceğe umutla bakabileceğimiz bir pozisyona geldiğimizi görüyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler’in, KKTC’ye yönelik ambargo uygulamasının sona erdirilmesi konusundaki sözlerin tutulmadığına da dikkat çekti.

ORTADOĞU KONUSU

Ortadoğu’daki son gelişmeleri değerlendiren Tatar, İsrail yanlısı adımların Rum kesimini hedef haline getirdiğini, Hedef olma noktasında Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin çökebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna savaşı sebebiyle Rusya’ya abluka uygulayan Güney Kıbrıs’ın egemenliğini sorguladı.

Ortadoğu’da yaşananlar karşısında Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin herhangi bir şekilde hedef olma riskinin bulunmadığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar