Tatar, Töre ve Üstel'den İzmir yangını için "geçmiş olsun" mesajı

17 Ağustos 2024

Güncelleme: 17 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel, İzmir Karşıyaka'daki yangınla ilgili birer geçmiş olsun mesajı yayımladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel, önceki gün Türkiye'de İzmir'in Karşıyaka ilçesinde başlayıp halen devam eden yangınla ilgili geçmiş olsun mesajı yayımladı. 

ERSİN TATAR

Cumhurbaşkanı Tatar mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde önceki gün ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangın bizleri derinden üzmüştür. Yangında can kaybının olmaması teselli olurken, 16 evin yanmış olması, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltılması ve 3 mahallenin de tahliye edilmesi dolayısıyla yaşanan mağduriyetten dolayı mağdurlara ve tüm İzmir halkına şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

ZORLU TÖRE

Meclis Başkanı Töre ise mesajında şunları kaydetti:

“Anavatan Türkiye’de başta İzmir olmak üzere birçok bölgede orman yangınları ile mücadele edilmektedir. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlara havadan ve karadan müdahale yapılmaktadır. Yangında can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. En yakın zamanda yangınların kontrol altına alınıp, söndürüleceğini inancımız tamdır. Bu vesileyle yangından etkilenen tüm kardeşlerimizi ve Anavatan Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

ÜNAL ÜSTEL

Başbakan Üstel de, yangınla ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini kaydederek, mesajında, “Anavatan Türkiye’miz, İzmir yanında bir çok bölgede yangınla mücadele etmektedir. Şu ana kadar can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Anavatanımıza geçmiş olsun diliyor, yaraların sarılmasında, elimizden gelen katkıyı koymaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkiinde cuma günü başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınının piknik yapan kişilerin yaktığı ateşten çıktığını, konuyla ilgili üç kişiyi yakalama çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.

Bakan, Karşıyaka'daki yangınla ilgili şehri tedirgin edecek bir hususun söz konusu olmadığını, Türkiye genelinde dün çıkan yangınların 69'unun kontrol altına alındığını, altı aktif yangın bulunduğunu ifade etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar