Tatar ve Töre'den Galip Mendi için taziye mesajı

24 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar ve Meclis Başkanı Töre, Galip Mendi için taziye mesajı yayımladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC'de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevinde de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Galip Mendi’nin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini kaydeden Tatar, “Hizmetleri asla unutulmayacaktır. Kendisine Allahtan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, acılı ailesine ve sevenlerinin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Zorlu Töre de mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevinde de bulunmuş Jandarma Eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.  Emekli Orgeneral Galip Mendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dilerim."

2016 yılında Yüksek Askerî Şura kararları ile yaş haddi nedeniyle TSK'dan emekli olan Orgeneral Galip Mendi, bu sabah 73 yaşında hayatını kaybetmişti.

Mendi, Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanı, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı gibi görevlerde bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar