Tatar'dan Netflix'e tepki: ''Biz de farklı diziler yapmalıyız''

1 Eylül 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtarak anlatan ''Famagusta'' isimli dizinin Netflix'te yayınlanmasına tepki gösterdi. Tatar, ''kendilerine göre propaganda yapıyorlar, karşı dizilerle gerçekleri göstermeliyiz'' dedi.

ZgotmplZ

Netflix, Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan bir Güney Kıbrıs yapımı diziyi 20 Eylül’de yayınlayacağını duyurdu.

Söz konusu dizi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı tarihi gerçekleri çarpıtarak ele alırken, Rum çetelerinin Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleştirdiği toplu katliamları görmezden geliyor. Dizide Gazimağusa'nın Rumca adı kullanılarak, bölgedeki olaylar tek taraflı bir perspektifle aktarılıyor ve Türk askerinin sivil halk üzerindeki hassasiyeti göz ardı ediliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN TÜRK'e canlı yayına bağlanarak diziye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar şu ifadeleri kullandı:

“Tepkiler çok büyük. Gerek KKTC, gerek Türkiye Cumhuriyetinden büyük tepkilerin olduğunu görüyorum. Bu beni memnun etti. Netflix’in böyle bir siyasi olaya tek taraflı görüş açısı ile alet olması kendilerine hiç yakışmamıştır.

Kıbrıs meselesi asla 1974’te başlamamıştır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı esas itibarıyla Kıbrıs Türk’ünü soykırımdan kurtaran bir askeri müdahaleydi. Ecevit’in dediği gibi; ‘Biz müdahalemizle Kıbrıs’a barış getiriyoruz’ Bu barış Türklere, Rumlara bütün dünya bilmektedir ki, 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs’ta kanın akması durmuştur. 50 yılda bu zor bölgede barış devam etmektedir.

''KIBRIS TÜRKLERİNİN KATLEDİLDİĞİNİ BÜTÜN DÜNYA BİLMEKTEDİR''

1974 öncesinde Kıbrıs Türk'ü burada çeşitli katliamlardan geçmiş, canlı canlı mezarlara gömülmüş, bugün Gazze’de olanların benzeri Kıbrıs’ta yaşanmış ve bütün dünya izlemişti. BM askerlerinin meseleye bulaşmadıklarını, Kıbrıs Türklerinin katledildiklerini bütün dünya bilmektedir.

''BİZ DE DİZİLER YAPMAK DURUMUNDAYIZ''

Birilerinin kara propagandası, birilerinin kendi siyasi emellerine alet olacaksa bu onlara da yakışmayacaktır. O bakımdan Kıbrıs Türk’ü tepkisini koymuştur. Biz bunun için farklı yöntemler arayışı içerisinde olacağız. Biz de kendi meselemizi anlatmak için farklı diziler yapmak durumundayız.

Kendilerine göre propaganda yapıyorlar. Birtakım seyirciyi etkileyebilirler. Ona karşılık karşı dizilerle işin gerçeğini göstermek durumundayız.

NETFLİX’E KARŞI TAVRINIZ OLACAK MI?

Bütün Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’ın yöneticileri kilit noktalara yerleşiyorlar. Koskoca AB’yi bize karşı kullanabiliyorlar. Nasıl Yahudiler Gazze olaylarında propagandalarını yayıyorlar, bu işte bir Yunan, Rum parmağı var. Biz gerekli tepkileri koyacağız.

GÜÇLÜ BİR DİZİ YAPILABİLİR

AA'ya ayrı bir açıklama yapan Tatar, Türkiye'nin dizi yapımlarını çok başarılı bulduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Türk dizileri, Türk dünyasında, Rusya'da, Güney Amerika'daki farklı ülkelerde izlenmekte ve reyting almakta. Buna misilleme olarak, Türk film dünyasının güçlü yapımcılarının, senaristlerinin Kıbrıs'ta hala yaşamakta olan canlı tarihi, mücadeleleri dinlemek suretiyle güçlü bir dizi yapılabileceğini düşünmekteyim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar