Tatar'dan Türk dünyasına dolaylı mesajlar

28 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında KKTC’nin bir Türk devleti olarak Doğu Akdeniz’de stratejik ve politik olarak yerini aldığını söyledi.

ZgotmplZ

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Lefkoşa-Girne Anayolu bağlantı noktasına inşa edilecek yonca kavşağın temel atma törenine katılmak için ülkeye gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, izolasyonlara rağmen KKTC’nin iletişimi, altyapısı, yollarıyla ilgili çalışmaların Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yapılmasının büyük bir nimet ve değer olduğunu vurguladı.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi, KKTC’nin tanınma noktasına geldiğini, ambargo ve izolasyonların kaldırılması gerektiğini kaydeden Tatar, uluslararası camianın artık Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet, iki ayrı otorite olduğunu gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu kabul etti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci, KKTC’nin 40’ıncı yıl dönümünün kutlandığını dile getiren Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında bir Türk devleti olarak KKTC’nin Doğu Akdeniz’de stratejik ve politik olarak yerini aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Hedefimiz halkımızı mutlu edebilmek, halkımızın refahını yükseltebilmek ve bu coğrafyada anavatan, yavru vatan, Mavi Vatan birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmektir.” diye konuştu.

"KKTC ÇOK STRATEJİK BİR POZİSYONDA"

Türk Devletleri Teşkilatı’nın Şuşa’daki toplantısına katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz Doğu Akdeniz’de limanlarımızla ve diğer imkanlarımızla bütün Türk dünyasının bir bakıma Akdeniz’e açılan penceresi ve temsilcisi olarak ulusal, milli çıkar ve menfaatlerin korunması bakımından çok stratejik bir pozisyondayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, vatandaşın refahını ve güvenliğini artırmak ve dışa yönelik KKTC’nin jeopolitik, jeostratejik gelişmelerle önemini daha da yükseğe taşıyabilmek için anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde gereken katkıyı koyacaklarını belirtti.

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve Lefkoşa-Girne Anayolu bağlantı noktasına inşa edilecek yonca kavşağının hayırlara vesile olmasını dileyen Tatar, projenin tamamlanmasıyla trafikte çok daha hızlı akış olacağını ifade etti. Tatar, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kabulde, karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.
URALOĞLU: YATIRIMLARIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da konuşmasında, Lefkoşa Çevre Yolu'nun devamı ile ilgili bugün temel atılacağına dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanlığı olarak KKTC’nin neye ihtiyacı varsa yapacaklarını vurgulayan Bakan Uraloğlu, ekipte yer alan iletişimden sorumlu Bakan Yardımcısı ile birlikte bugün bazı konuları görüşeceklerini söyledi.

Türkiye Karayolları Genel Müdürü'nün de ekipte olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, özellikle doğu-batı yollarında güzel işler yapıldığını kaydetti. Abdulkadir Uraloğlu, “İnşallah yatırımlarımızı sizin desteklerinizle beraber devam ettireceğiz.” dedi.

Mavi Vatan noktasında da Gemi Trafik Yönetim Hizmetleri'yle ilgili bir çalışmaları olduğunu ifade eden Uraloğlu, çalışma hayata geçirildiğinde, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de güçlü olan stratejik konumunu daha da güçlendireceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar