Tatar'dan, "uluslararası alanda atılan adımların tanınma yolunda büyük önem taşıdığı" vurgusu

24 Temmuz 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar'a, Uluslararası Diplomatlar Birliği tarafından Onursal Başkanlık sertifikası verildi. Tatar, uluslararası arenada KKTC’nin sesinin duyurulması için atılan adımların tanınma yolunda büyük önem arz ettiğini kaydetti.

ZgotmplZ

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Onursal Başkanlık” sertifikası verildi. 

Barış Harekatı’nın 50'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün DMW Türkiye heyeti ile bir araya geldi. 

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından akredite bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik ve onursal üyesi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, onursal başkanlık plaketini Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim etti. 

“ER YA DA GEÇ KIBRIS TÜRKÜ ÖZDEN GELEN HAKLARINI ELDE EDECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, uluslararası arenada KKTC’nin sesinin duyurulması için yaptıkları çalışmalar için teşekkürlerini ileterek, tüm bu adımların tanınma yolunda büyük önem arz ettiğini belirtti. 

20 Temmuz’un 50'nci yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada tüm dünyaya seslenerek “Er ya da geç Kıbrıs Türklerinin özden gelen haklarını alacağını” söylediğini hatırlatan Tatar, bunun uluslararası anlaşmalarda yer aldığına işaret etti.

Türkiye’nin Barış Harekatı sayesinde soykırımdan kurtulabildiğini ve devletini kurabildiğini belirten Tatar, şimdi ise bu devleti tanıtmak için her platformda büyük bir seferberlik sergilendiğini söyleyerek, bunun hiç bitmeyecek bir mücadele olduğunu, gelecek nesillere neler yaşandığının anlatılması gerektiğini ifade etti. 

Kendisine bu unvanı takdim ettikleri için Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini sunan Tatar, KKTC’ye yakınlığı ve varoluş mücadelesine verdiği destek için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e ayrıca teşekkür etti.

Hasan Akgün de, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tatar’ı böyle bir kuruluşa dahil etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Akgün, Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde "KKTC’nin temsiliyetine ilişkin verdiği mücadele" hakkında konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar