TC Bakanı Işıkhan'dan "birlikte çalışma" vurgusu: KKTC'nin kalkınması için gerekli hamleleri birlikte gerçekleştirmeliyiz

28 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Vekili Töre'yi ziyaret eden TC Çalışma Bakanı Işıkhan, KKTC’nin güçlendirilmesini öncelikli hedef olarak gördüklerini belirterek, mali işbirliği anlaşmasındaki projeleri hayata geçirmek için birlikte çalışacaklarının altını çizdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ve bazı bürokratlar da yer almasının yanı sıra TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Bakan Işıkhan açıklamalarda bulundu. Ardından hediye teatisi yapıldı.

Zorlu Töre, kabulde yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu’nun daveti üzerine KKTC’ye ziyarete bulunan Bakan Işıkhan ve heyetini ağırlamaktan ötürü memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu yıl 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50’inci yılının kutlanacağına işaret etti. Töre, “50’inci yıl dönümünü 20 gün sonra muhteşem törenlerle kutlayacağız, heyecanımız dorukta” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir devlet olduğuna vurgu yapan Töre, kurumsal yapıların, sendikalaşmanın ve Çalışma Bakanlığı'na bağlı birçok kurumun bulunduğunu belirtti.

Anavatan Türkiye ile her zaman birlik-beraberlik ve dayanışma içerisinde eksiklikleri tamamlamak, iş birliği ve protokoller yapmanın önemine işaret eden Töre, "Çalışanların haklarını, hasta hakları korumak, tedavi açısından KKTC vatandaşı olanların da — sadece KKTC-TC çift uyruklu olanların değil — Anavatan Türkiye’nin sağlık sisteminden yararlanması temel hedefler arasındadır.” dedi.

TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise kabulde yaptığı konuşmada, “Her platformda Kıbrıs Türklerinin hakkını ve hukukunu gözeten bir dış politika anlayışına sahip olduklarını” belirtti.

IŞIKHAN: KKTC’NİN GÜÇLENDİRİLMESİ ÖNCELİKLİ HEDEF

KKTC’nin tanınması, uluslararası toplumda hak ettiği yere gelmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden Işıkhan, “KKTC’nin güçlendirilmesini öncelikli hedef” gördüklerini belirtti.

“PROJELERİ HIZLA HAYATA GEÇİRMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Işıkhan, “Kıbrıs meselesini siyasi alanda çözmeye gayret gösterirken, bununla eş zamanlı olarak KKTC’nin kalkınması için gerekli hamleleri birlikte gerçekleştirmeliyiz” ifadelerini kullanarak, 2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamındaki projeleri hızla hayata geçirmek için birlikte çalışacaklarını vurguladı.

“Türkiye olarak her daim KKTC’nin yanında olacağız” diyen Işıkhan, her alanda olduğu gibi çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında da tecrübelerini paylaşacaklarını, bu amaçla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile bakanlıklar arası ilişkilerin gelişimi ve ileriki dönem iş birliği imkanları üzerinde değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar