Tehdit ses kaydında: 40 milyon haraç vereceksin, mandırayı da devredeceksin

Kamalı Haber, 7 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

Çiftlik sahibini ölümle tehdit ederek, çiftliğini zorla almaya çalıştığı iddia edilen zanlının tehdit içeren ses kaydı ortaya çıktı. Zanlılar, 3 gün daha tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Değirmenlik Ağıllar Bölgesi'nde kanunsuz silah tasarrufu, tehditle mal talebinde bulundukları iddia edilen İ.A. ile C.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Daha önce tutuklanan A.R.S. suça bağlayıcı bir unsur tespit edilmeyerek, serbest bırakıldı.

Olguları aktaran polis, zanlıların Değirmenlik Ağıllar bölgesinde E.K.’ye ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı olarak üzerlerine almak için tasarruflarındaki kanunsuz dört adet ateşli silahı E.K.’ye gösterip, “Ya bu çiftliği vereceksin ya da seni gömeriz" tehdidinde bulunduklarına dair şikayet üzerine tutuklandıklarını söyledi.

MÜŞTEKİNİN CEP TELEFONUNDA SES KAYDI

Olayın 10 Ağustos 2024 ve 23 Eylül 2024 tarihlerinde iki kez yaşandığını, şikayetin 1 Ekim'de yapıldığını, zanlıların aynı gün Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını açıklayan polis, zanlıların tutukluluğu süresince E.K.’nin cep telefonunda tespit edilen zanlı C.K.’ye ait ses kaydında zanlının E.K.’ye "40 milyon haraç vereceksin, mandırayı da devredeceksin, nasıl yaparsan yap.” şeklinde olduğunu belirtti.

Polis, seslerin karşılaştırması için E.K.’den ses örneği alındığını, ancak zanlının ses kaydı vermediğini, polis yasasına göre ise suç işlediğini belirterek, C.K.'den cep telefonunu istediklerini, Maraş bölgesinde denize düşürdüğünü söylediğini aktardı.

Zanlıların beyanlarının araştırılması için cep telefonlarının baz istasyonu incelemesinin yapılacağını aktaran polis, soruşturmanın devam ettiğini, olayda kullanıldığı iddia edilen silahların bulunmadığını, aranan şahıs ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu söyledi.  

Zanlıların avukatı polise sorular yöneltti. Şikayetçinin olayın 10 Ağustos saat 21.00 sıralarında yaşandığını iddia ettiğini, ancak C.K.’nin 10 Ağustos 17.30 sıralarında ülkeden çıkış yaptığını söyledi. 

Mahkeme, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar