TMK'nın önemi AKPA üyelerine anlatıldı

3 Ekim 2024

A
A

AKPA Genel Kurul toplantılarına katılan Armağan Candan ve Oğuzhan Hasipoğlu, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun rolüne dair bilgilendirmelerde bulundu.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurul toplantılarında ve çeşitli temaslarda bulundu.

Görüşmelerde, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK) etkinliği ve KKTC’deki emlak satışlarının yasallığına dair Güney Kıbrıs milletvekillerinin sorgulamalarına yanıt verdiler.

Hasipoğlu ve Candan, Avrupa Konseyi yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, TMK'nın çalışmalarına dair güncel bilgiler sundular. Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürlüğü yetkilileri, TMK’nın etkin bir iç hukuk yolu olduğunu ve faaliyetlerinin devam ettirilmesinin önemini vurguladılar.

Temaslarda, milletvekilleri AKPA’nın "Hukuk ve İnsan Hakları", "Siyasi İşler ve Demokrasi", "Göç ve Mülteciler Komitesi" gibi çalışma toplantılarına katılarak Taşınmaz Mal Komisyonu'nun rolüne dair bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Hasipoğlu Avrupa Muhafazakarlar ve Demokratik İttifak (EC/DA) grubunda, Candan ise Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller (SOC) Grubu'nda yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’ni AKPA’da temsil eden Tuğrul Türkeş başkanlığındaki milletvekili heyeti ile de bir çalışma toplantısı gerçekleştiren Hasipoğlu ve Candan’a, KKTC Strazburg Temsilcisi Selda Çimen ve çeşitli yetkililer eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar