Töre: Eğitimcilere yeni neslin yetiştirilmesinde önemli görevler düşüyor

2 Mayıs 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, eğitim ve öğretimin insan yaşamının her devresinde devam ettiğini belirterek, çocukların ve gençlerin milli değerler çerçevesinde yetiştirilmesinde hükümetlerin gerekli çalışmalar yapmasının önemine işaret etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Antalya’da düzenlenen 15’inci Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’nda (EYFOR) konuşma yaptı.

Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) iş birliğinde gerçekleşen foruma, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katılarak, birer konuşma yaptı.

Meclisten verilen bilgiye göre Töre, forumun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin insan yaşamının her devresinde devam ettiğini ve bunun için de eğitimcilere yeni neslin yetiştirilmesi noktasında önemli görevler düştüğünü söyledi.

Aldanmamak ve aldatmamak için uyanık olmak gerektiğini belirten Töre, bunun için de bireyin eğitimin her alanında kendini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Töre, devletin teminatı olan çocukların ve gençlerin milli değerler çerçevesinde yetiştirilmesinde hükümetlerin gerekli çalışmalar yapmasının öneminden bahsetti.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu da konuşmasında, tartışma ve bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmayacak, somut eylemleri teşvik ederek küresel düzeyde eğitim kalitesini artırmaya da öncülük edecek forumun, eğitimde yenilikçi yönetim uygulamalarının tartışılabileceği, paydaşlarla bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği önemli bir platform olduğunu dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar