Töre, KKTC'nin TÜRKPA'da asli üyeliğe geçmesi beklentisini dile getirdi

5 Haziran 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, milletvekilleri Altuğra ve Kürşat ile TÜRKPA Genel Kurulu için gittiği Bakü'de, Türk Devletleri ile olan ilişkilerin artması konusunda anahtar ülkenin Azerbaycan olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova’nın resmi davetiyle Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13'üncü Genel Kurulu'na katılmak üzere Bakü’ye gitti.

Bakü’ye gelişinde Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanında, Başkan Töre ve heyetini Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Dostluk Grubu Başkanı Cevanşir Feyziyev, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er ve KKTC Azerbaycan Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Arca Turganer karşıladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, burada yaptığı konuşmada Azerbaycan’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, özlemini duydukları toplantılarda yer alacaklarını söyledi.

Güzel temaslar olacağına inandığını dile getiren Töre, beklentilerinin KKTC’nin TÜRKPA’da asli üyeliğe geçmesi olduğunu kaydetti.

Türk Devletleri ile olan ilişkilerin artmasını beklediklerini dile getiren Töre, Azerbaycan’ın bu anlamda anahtar ülke konumunda olduğunu belirtti.

Töre, tüm Azerbaycan halkına selamlarını ileterek; “Birliğimiz daha güçlü hale gelecektir” dedi.

Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Dostluk Grubu Başkanı Cevanşir Feyziyev de konuşmasında, iki ülke Meclisleri arasında dostluk grubu oluşmasının ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı’nın Bakü’ye ilk gelişinin olduğunu anımsatarak kendisini en iyi şekilde misafir etmek istediklerini söyledi.

KKTC Meclis heyetini Azerbaycan’da görmekten memnun olduklarını ifade eden Feyziyev, iki ülke Meclisleri arasında ilişkilerin daha da artacağına inandıklarını kaydetti.

Başkan Töre, heyetin konaklayacağı Fairmont Otel’e varışında ise Azerbaycan Ebedi Birlik Gençler İctimai Birliği üyeleri ile bir araya geldi.

Töre’nin heyetinde Ulusal Birlik Partisi Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fide Kürşat ve Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü İrem Uygun bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar