Töre, Türk devletlerinden Kıbrıs Türk halkına destek istedi

26 Eylül 2024

A
A

Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği'ni kabul eden Töre, Azerbaycan dışındaki Türk devletlerinin de Kıbrıs Türk halkına gerekli desteği vermesini istedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği heyetini kabul etti.

Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği ve Nerimanov Belediyesi Başkanı Tamraz Taghiyev başkanlığındaki Azerbaycan heyetine, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar eşlik etti.

Kabulde konuşan Töre, Türk Devletleri Teşkilatı’nda kendilerine destek veren ve “Benim dünyam Türk dünyasıdır” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür ederek, diğer Türk devletlerinin de Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkına gerekli desteği vermesini istedi.

Töre, “Biz 1571’den 1878’e kadar bu topraklardaydık. 1878’de Osmanlı askerleri adadan çekilince Kıbrıs’ta Türkler olarak bizler buralarda kaldık. 96 yıl sonra Türk ordusu ile buluştuk, Bugün güven ve huzurda yaşıyoruz” diye konuştu.

Dağlık Karabağ bölgesinin tekrar Azerbaycan topraklarına alınmasını da selamlayan Töre, bunun için mücadele ederken şehit düşenleri saygıyla andı. Töre, Hocalı’da yapılan katliamı asla unutmayacaklarını söyledi. 

Töre, Azerbaycanlı Belediyeler ile Belediyeler Birliği arasında karşılıklı protokol imzalanarak ilişkilerin hukuki boyuta taşınmasının önemini dile getirdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye teatisi yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar