Töre'den Güney'in deniz üssü faaliyetine "KKTC'nin misilleme yapması" yanıtı

18 Temmuz 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, Güney Kıbrıs'ın kurmayı planladığı deniz üssü faaliyetlerini eleştirerek, Türkiye'nin de gerektiği takdirde KKTC'de deniz ve hava araçlarının konuşlandığı üsler kurabileceğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında KKTC’de bulunan Deniz Harp Okulu komutan ve öğrencilerini Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre kabuldeki konuşmasında, Türk askerinin adada bulunmasının KKTC açısından güven, Türkiye açısından da Doğu Akdeniz’de üstünlük sağladığını söyledi.

Güney Kıbrıs’ta yapılması planlanan deniz üssü faaliyetlerini de eleştiren Töre, Rum Yönetimi’nin atacağı her adımın karşılığının KKTC’de atılması gerektiğini ifade etti.

Rum Yönetimi’nin adayı silahlandırdığını ifade eden Töre, bu çabanın beyhude olduğunu Türkiye’nin bölgenin en güçlü ülkesi olarak Doğu Akdeniz'de yer aldığını kaydetti.

Zorlu Töre, gerektiği takdirde Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde deniz ve hava araçlarının konuşlandığı üsler kurabileceğini söyleyerek, KKTC ile Türkiye’nin ilelebet birlikte hareket edeceğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adadan gitmeyeceğinin de altını çizdi.

Kafile Komutanı Eğitim Filotillası Komodoru Dz. Alb. Volkan Salih Eser ise, Mavi Vatan’ın bekçileri olan öğrencileri geleceğe hazırlamak için eğitimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar