Töre'den mezunlara, Atatürk'ü rehber almaları tavsiyesi

11 Temmuz 2024

A
A

Atatürk Öğretmen Akademisi'nin mezuniyet törenine katılan Meclis Başkanı Töre, öğretmenlerden öğrencilere Kıbrıs Türk halkının ulusal varoluş mücadelesini ve ulusal kimliğini öğretmelerini istedi.

ZgotmplZ

Atatürk Öğretmen Akademisi'nde (AÖA) mezuniyet töreni düzenlendi.

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Öğretmen Marşı okundu ve Öğrenci Konseyi Başkanı Doğukan Ay konuşma yaptı.

Törene katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, burada yaptığı konuşmada, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin varoluş ve direniş mücadelesinde önemli bir rol üstlendiğini, öğretmenlerin ise daima Kıbrıs Türk halkının önderleri ve liderleri olduğunu söyledi.

Töre, en büyük eserleri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Töre, öğretmenlerden yetiştirecekleri öğrencilere mensubu oldukları Kıbrıs Türk halkının ulusal varoluş mücadelesini ve ulusal kimliğini öğretmelerini istedi.

Atatürk’ün “Ne mutlu Türk'üm diyene” ifadesinin tüm kesimleri birleştirdiğini ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydeden Töre, Kıbrıs Türklerinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak bugünlere geldiğini ifade etti.

Mezun olan öğrencilerden İstiklal Marşı’nı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumalarını isteyen Töre, Atatürk’ün kendilerine her alanda rehber olduğunu ifade etti.

Töre, “Öğretmenler, toplumun aydınlık yüzü ve geleceğinin yüzüdür. Eğitim vereceğiniz çocuklara vatan, bayrak ve millet sevgisini öğretiniz."  diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan’ın Töre konuşmasının ardından mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar