Töre'den Portakal Festivali'nde "Ne Mutlu Türküm" mesajı

25 Haziran 2024

Güncelleme: 25 Haziran 2024

A
A

Güzelyurt Portakal Festivali’nde konuşan Meclis Başkanı Töre, Güzelyurt’un ismiyle ve yaşayanları ile güzel olduğunu belirterek, “Hepimiz ‘Ne Mutlu Türküm’ ifadesinin içinde biriz beraberiz.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre,  Güzelyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Güzelyurt Portakal Festivali’ne katıldı.

Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, 46’ncı Güzelyurt Portakal Festivali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada Töre, Güzelyurt halkının toprağıyla bütünleşmiş bir halk olduğunu kaydetti.

Yerli üretimden vazgeçilmemesi gerektiğine işaret eden Töre, Güzelyurt’a ve Güzelyurt’taki üretime sahip çıkılmasını gerektiğini kaydetti.

Güzelyurt’un ismiyle ve yaşayanları ile güzel olduğunu belirten Töre, “Hepimiz ‘Ne Mutlu Türküm’ ifadesinin içinde biriz beraberiz.” dedi. Töre, KKTC’nin toprakları ve devleti ile bir bütün olduğunu, geçmişte Güzelyurt üzerine oynanan oyunlara artık set çekildiğini söyledi.

Festivale, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel de katıldı.

Zorlu Töre, bu yıl, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 50’nci yılının kutlanacağını, Güzelyurt Portakal Festivali’nin ise 46 yıldır yapılmakta olduğuna işaret etti.

Törende Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre tarafından sponsorlara plaket takdimi yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar