"Trafik güvenliğinin olmamasından, zenginleşme üzerine kurulu sistem sorumlu"

22 Haziran 2024

A
A

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ersoy, bazı ülkelerden gelen insanlara getirilen yasakları "kamusal ırkçılık" olarak niteledi. Ersoy ayrıca, ülkede ciddi bir trafik plansızlığı ve güvenlik zafiyeti olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, Gazimağusa’da bir plaj işletmecisinin bazı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik farklı uygulamalar uygulamaya koymasını eleştirdi.

"SORUN, KAMUSAL ALANI ÖZEL MÜLKİYETE GEÇİRME KAYNAKLI"

Bağımsızlık Yolu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Ersoy, Ada TV'de katıldığı programda, Gazimağusa’da bir plajdaki can kurtaran tarafından bazı yabancı ülkelerden gelen insanlara, "plaja giremez" ya da "dışardan yiyecek ve içecek getiremezsin" diye kurallar konulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ersoy, sorunun kaynağının kamusal alanı özel mülkiyete geçirmek olduğunu savundu.

Kimlik üzerinden getirilen yasakları "kamusal ırkçılık" olarak nitelendirerek, "Yapmamız gereken şey sorunun kaynağını görerek öfkemizi kimliklere değil, politikalara yöneltmektir." diyen Ersoy, "Belediyenin veya özel bir işletmenin plajın temizliğinden sorumlu olsa bile, bunun plajlara erişimi engellemeyeceğini" ifade etti.

"ORTADA ÇOK CİDDİ BİR TRAFİK GÜVENLİĞİ ZAFİYETİ VAR"

Umut Ersoy, geçen hafta Gemikonağı’nda meydana gelen ölümlü trafik kazasına da değinerek, “Pakistanlı bir genç, deniz kenarında otururken araba çarpmasıyla hayatını kaybetti. Ortada çok ciddi bir trafik güvenliği zafiyeti” olduğunu belirtti. 

Bir insan bankta denizi seyrederken ölebiliyorsa ortada çok ciddi bir trafik plansızlığı olduğunu belirten Ersoy, her şey plansız bir şekilde o insanın ölebileceği şekilde kurgulanmıştır dedi.

"ZENGİNLEŞME ÜZERİNE KURULU SİSTEMDEN TRAFİK GÜVENLİĞİ BEKLEYEMEYİZ"

O bölgenin eğitimi parayla satmak için üniversiteler sektörü olarak kurgulandığını ve gelen öğrenciler üstünden para kazanıldığından bahseden Ersoy, para alıp vermek üzerine kurulu bir sistemden, ahlak, insan sağlığı, trafik güvenliği bekleyemeyiz dedi.

Ersoy, para kazanmak ve zenginleşmek üzerine kurulu bir sistemin kamusal faydayı kenara ittiğini ifade ederek, trafik güvenliğini oluşturmak için belirli harcamalar yapılması gerektiğini, bunun da karlarını azalttığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar