Trafikte uyuşturucu testi uygulaması için hazırlık yapılıyor

26 Haziran 2024

A
A

Başbakanlık'ta düzenlenen trafikte uyuşturucu testlerinin önemine ilişkin toplantıda, toplumsal ve trafik güvenliğinin sağlanması adına, testlerin düzenli olarak yapılması ve yaygınlaştırılmasının önemi vurgulandı.

ZgotmplZ

"Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü"nde Başbakanlıkta önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Başbakan Ünal Üstel’in önderliğinde, "trafikte uyuşturucu testlerinin önemine" dair düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Ali Adalier katıldı.

ÜSTEL: TOPLUMSAL HUZURUN SAĞLANMASI İÇİN TESTLER YAYGINLAŞTIRILMALI

Başbakan Ünal Üstel, uyuşturucu ile mücadelenin trafikteki güvenliği sağlamak açısından büyük bir hassasiyet taşıdığını belirterek, özellikle genç nesillerin korunması ve toplumsal huzurun sağlanması için bu tür testlerin yaygınlaştırılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

"NE YAZIK Kİ KIBRIS DA UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN PAYINI ALIYOR"

Dünyada savaş ve terörün hakim sürdüğü pek çok bölgenin perde gerisinde uyuşturucu ticaretinin olduğuna dikkat çeken Ünal Üstel, "Ne yazık ki uyuşturucu ticareti ağı üzerinde bulunan Kıbrıs adası da durumdan payını almaktadır." dedi.

Üstel, ülkede artan trafik kazaları ve uyuşturucu kullanımı oranının endişe verici bir boyuta geldiğini kaydederek, trafikte alkol testi gibi uyuşturucu testinin de uygulanması için ön hazırlıkların yapıldığını aktardı.

Başbakanlık bünyesindeki Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun da farkındalık için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Üstel, "Uyuşturucu ile mücadelede en önemli güç birliktir. Hep birlikte hareket ederek, uyuşturucusuz bir gelecek inşa edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda yaşamını İngiltere'de sürdüren Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı da yer aldı.

Uyuşturucu kullanımının trafikteki tehlikelerine dikkat çekerek, İngiltere'deki uygulamalardan örnekler veren Dr. Sırrı, konuşmasında, uyuşturucu kullanımının sürücüler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri bilimsel verilerle anlatarak, trafikte güvenliğin sağlanması adına düzenli testlerin önemine vurgu yaptı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar