Tuğcu'dan rest: Ercan'ın elektriğini siz kesmezseniz, biz keseriz

11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

El-Sen Başkanı Tuğcu, Ercan'da 92 milyon TL elektrik borcu olan T&T Şirketi'ne dokunmayıp, halkın elektriğini kesen Kıb-Tek yönetimine seslenerek, "Ercan'da T&T'ye kıyağa son verilsin, aksi halde Ercan'ın elektriğini biz keseceğiz." dedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, T&T Şirketi’nin Ercan’da birikmiş 92 milyon TL tutarında elektrik borcu olduğunu ifade ederek, Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın borcuna dokunmadığı gerekçesiyle, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yönetimini eleştirdi.

Yazılı açıklamasında Kıb-Tek yönetimine seslenerek, ekonomik şartların her geçen gün daha da ağırlaştığı bu dönemde, halkın elektrik borcu 675 TL’ye ulaştığında elektriğinin kesildiğini ifade eden El-Sen Başkanı Tuğcu, ancak Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın 92 milyon TL’yi bulan elektrik borcuna dokunulmadığını belirtti.

Tuğcu, "EL-SEN olarak bu konuda aylardır yaptığımız çağrılara kulak tıkayan Kıb-Tek yönetimini, halkın vicdanında büyük yara açan bu adaletsizliğe son vermesi yönünde son kez uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aksi halde, tıpkı borcu olan vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi, EL-SEN olarak biz 14 Haziran Cuma günü bölgeye gidecek ve Ercan Havalimanı’nın elektriğini keseceğiz." diyen Tuğcu, aynı konuda duyarlılık taşıyan tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halka çağrıda bulunarak, 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi önünde buluşup bu duruma dur demeye davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar