Tümü trafikte can verdi: Yakınlarından farkındalık için kampanya...

5 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

Trafik ihlallerine karşı duyarlılık gösterilmesi amacıyla kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ülkenin dört bir yanındaki billboardlara taşıyan aileler, "adalet" beklentilerini de bir kez daha dile getirdi.

ZgotmplZ
Kenan Kurtdemir (solda) 17 Ocak 2021, Barış Ağca 25 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirdi.

Trafik kazaları can almaya devam ederken, yakınlarını yollarda yitirenler farkındalık kampanyasına başladı.

Aileler, trafik ihlallerine karşı duyarlılık gösterilmesi amacıyla, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ülkenin dört bir yanındaki billboardlara taşıdılar.

Hikmet Korkmaz, 17 Eylül 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Yakınları için mücadelenin yanı sıra, başka kimselerin benzer acıları yaşamaması için de çaba harcayan aileler, yaptıkları bu hassas çalışmada, ihlallerin öldürdüğü mesajı ile birlikte "adalet" vurgusuna da yer veriyor.

Cuma Mağusalı, 20 Şubat 2016 tarihinde yaşamını yitirdi.

Aralarında dava süreçleri henüz başlamayan ve devam edenlerin yanı sıra yargılaması bitenlerin de olduğu acılı aileler, adil bir seviyede olmayan cezaların caydırıcı hale getirilmesini talep ederken, adaletin yasaların güncellenmesinden başlayarak, eğitim, yol ve denetim gibi çok kapsamlı yapısal bir dönüşüm ile sağlanacağına vurgu yapıyor.

Cemre Yönet, 26 Şubat 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Yasa yapıcıların, kurumların ve toplumun tüm katmanlarının el ele vermesini isteyen aileler, gerçek adalet sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Çağrı Miralay, 28 Ocak 2024 tarihinde yaşamını yitirdi.

Diğer yandan KKTC Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü'nün geçtiğimiz ay çıktığı trafik ihlallerine yönelik kampanyası etkisiz kalırken, yeterli özen ve hassasiyet gösterilmediği eleştirisi aldı.

PGM tarafından geçtiğimiz ay başlatılan kampanya kapsamında Girne'de asılan bir billboard.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar