Turanlı'ya, yine vergi affı mı geliyor?

8 Temmuz 2024

Güncelleme: 9 Temmuz 2024

A
A

Geçtiğimiz yıl Ercan'ın işletmecisi Emrullah Turanlı'ya yapılan 59 milyon Euro vergi affının ardından, yeni bir affın daha hazırlandığı iddia ediliyor.

ZgotmplZ

Anamuhalefet partisi CTP'nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı'ya yönelik yeni vergi muafiyeti iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Şahiner, hükümeti vergi adaletsizliği ve yolsuzlukla suçlayarak, Ercan Havalimanı ihalesiyle ilgili Emrullah Turanlı'ya sağlanan ayrıcalıkların ve vergi affının hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Şahiner, geçtiğimiz yıl Turanlı'ya yapılan büyük çaplı vergi affının ardından şimdi de yeni bir affın daha hazırlandığını iddia etti.

Bu durumun, halkın vergi ödemek zorunda kalırken birkaç seçkinin ayrıcalıklarının korunması anlamına geldiğini belirten Şahiner, hükümetin bu adımlarını kamuoyunu aldatmak ve yolsuzlukları meşrulaştırmak olarak değerlendirdi.

Ayrıca, Ercan Havalimanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde Turanlı'nın üstlenmesi gereken yükümlülükler için ek ödemelerin halkın zararına olduğunu vurgulayan Şahiner, bu süreçte alınan kararların yargı sistemini devre dışı bıraktığını ve hukuki süreçleri göz ardı ettiğini ileri sürdü. Özellikle, hakem heyeti üzerinden alınacak kararların mahkemelerin yetkisini hiçe sayarak hukuk dışı uygulamalara zemin hazırladığını savundu.

Son olarak, Şahiner hükümeti, halkın çıkarlarını gözetmek yerine sadece birkaç kişinin çıkarlarını korumakla suçlayarak, daha şeffaf ve adaletli bir yönetim anlayışı sergilemeye davet etti.

59 MİLYON EURO VERGİ AFFI GETİRLMİŞTİ

Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı’nın şirketi T&T’ye, 11 Temmuz 2023 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 59 milyon Euro vergi affı getirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar