"Türk tarafına gidin onlar sizi ülkenize yollar” denilerek, sınıra bırakılıyorlar

Kamalı Haber, 30 Ağustos 2024

Güncelleme: 30 Ağustos 2024

A
A

Güney'den kaçak yollarla ülkeye giren bir Suriyeli daha yakalandı. Polis, zanlının daha önce yakalanan Suriyeliler gibi “Türk tarafına gidin onlar size ülkenize yollar” denilerek sınıra bırakıldığını açıkladı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "birinci derce askeri yasak bölgeyi ihlal" ve "gizli ittifak" suçlarından tutuklanan Suriye uyruklu A.E.M. bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, Güney Kıbrıs'ta ikamet eden zanlının dün saat 21.00 sıralarında Haspolat'ta, ülkesi Suriye'ye gitmek amacıyla henüz tespit edilemeyen bir yerden 1'inci derece askeri yasak bölgeden KKTC'ye giriş yaptığını söyledi.

Polis, mahkeme emriyle tutuklanan zanlının ilk beyanında yaklaşık 4 sene önce Rum tarafına gittiğini ve ülkesine gitmek istediğini, bu sebepten dolayı gelip teslim olduğunu anlattığını açıkladı.

Polis,  daha önce KKTC'ye yine kaçak gelen diğer Suriye uyruklu şahısların da zanlı gibi ifade verdiğini belirterek, GKRY'de kendilerini Lefkoşa'da sınıra bıraktıklarını ve “Türk tarafına gidin onlar size ülkenize yollar” dediklerini açıkladı.

Polis, zanlı ve diğer Suriye uyruklu kişilere yardım eden şahıslarla ilgili de araştırma yaptıklarını açıkladı.

Polis memuru, soruşturma aşamasında zanlının üç gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının üç gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar