Türkan Şoray'a, "Balıkçı Kız" cübbesiyle fahri doktora

16 Ekim 2024

Güncelleme: 16 Ekim 2024

A
A

Girne Amerikan Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılının açılış töreninde "Yeşilçam’ın Sultanı" olarak bilinen Şoray'a, "Balıkçı Kız" filminden esinlenerek hazırlanan kırmızı-mavi renkte cübbe giydirilerek, fahri doktora unvanı verildi.

ZgotmplZ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), yükseköğrenimde 40. yılına girerken 2024-2025 akademik yılının açılış töreninde Türk sinemasının duayen ismi Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı verdi.

Törende konuşan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever, üniversitenin bilgiye, öğrenmeye ve gelişmeye adanmış bir kurum olduğunu ve 40. yılı kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, 2024-2025 akademik yılını ''Barış Yılı'' olarak ilan ettiklerini ve gençlerden barış, eşitlik ve adaletin savunucuları olmalarını istedi.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise üniversitenin KKTC’ye ve Kıbrıs Türk toplumuna önemli değerler kazandırdığını vurguladı. Ayrıca, KKTC’deki muhaceret kuralları ve bürokratik düzenlemelerin yükseköğretim kurumlarını zorladığını belirtti.

Konuşmaların ardından akademik yılın ilk dersini Prof. Dr. Ronald Lionel Douglas French verdi. French’e “Emeritus profesörlük” payesiyle GAÜ cübbesi takdim edildi.

ŞORAYA FAHRİ DOKRORA

Quartret grubunun müzik dinletisi ardından Türk sinemasının yıldızı Türkan Şoray’a fahri doktora unvanı takdim edildi. 

Şoray’a, “Balıkçı Kız” sinema filminden esinlenerek hazırlanan kırmızı-mavi renkte GAÜ cübbesi de giydirildi. 

ŞORAY: KIBRIS BENİM SEVDAMDIR

Konuşmasına “Benim için eğitim, okul, üniversite kutsaldır” diyerek başlayan Türkan Şoray, GAÜ’ye davet edilerek bu şekilde onurlandırılmasının gururla hatırlayacağı anılar arasında yer alacağını vurguladı.

“50 senedir Kıbrıs benim sevdamdır…” diyen Şoray, 50 yıl önce buraya geldiğinde, “Kıbrıs’ta her şey güzel olsa…” diyerek içinden bir dilek geçirdiğini, ülke bağımsızlığa kavuştuğunda da en az Kıbrıslı Türkler kadar sevindiğini söyledi.

“Kıbrıs’a gelmek, sıcakkanlı insanlarıyla kucaklaşmak hayalimdi. GAÜ’nün değerli daveti benim için büyük mutluluk oldu, seve seve geldim” diyen Şoray, üniversitenin başarılarının sürmesini diledi.

Törene, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katıldı. Ertuğruloğlu, Türkan Şoray'a GAÜ adına anı plaketi sundu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar