Türkiye, 25 MW'lık mobil santral gönderiyor

19 Ağustos 2024

A
A

Elçilik kaynakları, 8 nolu santralin bugün aktif hale getirileceği, Türkiye'den 25 MW’lık bir mobil santral daha gönderileceğini bildirdi.

ZgotmplZ MYK Haber

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'nin duyurduğu ve Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EUAŞ) önceki gün KKTC'ye geldiği bildirilen 7 kişilik heyetin Teknecik Elektrik Santralı’nda çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

Çalışmalar sonucunda, 8 nolu dizel santral ünitesinin bugün aktif hale getirilmesi planlanıyor. 

25 MW'LIK MOBİL SANTRAL GÖNDERİLİYOR

TAK'ın elçilik kaynaklarından aktardığına göre, yeni Büyükelçi Yasin Ekrem Serim’in koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar kapsamında, arıza nedeniyle, tüketimin en yüksek (pik) olduğu dönemde ortaya çıkan elektrik açığının giderilmesi amacıyla EUAŞ tarafından 25 MW üretim kapasitesindeki bir mobil santralın daha KKTC’ye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları (El-Sen), geçtiğimiz hafta elçilikten yapılan 8 nolu dizel santral ile ilgili ülkeye ekip geleceği açıklamasını, EUAŞ ekibinin bir aydır zaten adada ve 8 numaralı üniteyi tamir çalışmalarını halihazırda sürdürdüğünü belirterek, yalanlamış, elçiliği "halkı yanıltmakla" suçlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar