Türkiye ile mali anlaşma imzalanıyor...

4 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

Başbakan Üstel, Türkiye ile 2024 yılı için hazırlanan İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması'nı imzalamak için Ankara'ya gidiyor. 2023 yılın için imzalanan anlaşmada 9,5 milyar TL'nin Türkiye'den KKTC aktarılması öngörülmüştü.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile 2024 Yılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması’nı imzalamak için Ankara’ya gidiyor.

Antlaşma, yarın Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yapacağı görüşmelerin ardından imzalanacak.

İmza töreni sonrası Başbakan Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ikili bir basın toplantısı düzenleyecekler.

2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması’nda KKTC’de gerçekleştirilecek yeni projeler ve halihazırda devam eden projeler için sağlanacak mali desteklerin yanında, sektörlerin güçlendirilmesine yönelik önemli kredi ve hibe destekleri de yer alıyor.

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkililerinin, “KKTC’nin her alanda içinde barındırdığı büyük potansiyelin ortaya çıkarılması, KKTC’nin teknik altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, Türkiye ile KKTC arasındaki ticaret hacminin ve üretim imkanlarının artırılması,  sağlanan desteklerin yerinde, etkin ve verimli kullanılması ve Türkiye ile KKTC arasında bulunan sarsılmaz ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi” vizyonuyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öncelikli ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırladıkları 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması’nın “önemli sayıda proje ve reformun kısa süreler içerisinde hayat bulmasına büyük katkı yapacağı” vurgulandı.

Başbakan ve heyetinin yarın akşam saatlerinde yurda döneceği belirtildi.

2023 YILI İÇİN 9,5 MİLYAR TL BÜTÇELİ ANLAŞMA İMZALANMAŞTI

Türkiye ve KKTC arasında mart ayında imzalanan "2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması" 8 Haziran 2023'te imzalanmıştı.

Anlaşma çerçevesinde Türkiye, anlaşmadaki maddelere uyulması koşuluyla KKTC'ye 9,5 milyar TL kaynak aktaracaktı.

Bu anlaşmanın ne kadarına uyuldu, ne kadar kaynak aktarıldı henüz bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar