"Türkiye'nin yardımlarının artarak devam etmesi" temennisi

20 Ağustos 2024

A
A

Türkiye'nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Serim'i kabul eden Töre, Türkiye'nin KKTC için attığı adımların artarak devam edeceğine inanç belirtti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’i kabul etti.

Meclisten verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Töre, Büyükelçi Serim’e görevinde başarılar dileyerek, işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) genç bir devlet olduğunu, Cumhuriyete sahip çıktıklarını ve aynı milletin mensupları olarak yola birlikte devam edeceklerini kaydetti.

Garanti ve ittifak anlaşmalarının önemini anlatan Töre, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada daha caydırıcı bir güç olması gerektiğini dile getirdi.

Töre, Türkiye’nin, KKTC’nin sosyo-ekonomik yapısını güçlendirmek adına attığı adımlara değinerek, “Sizin döneminizde de bu yardımların artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Töre, kendilerini Türk milletinin devamı olarak gördüklerini, sorunların müşterek olduğunu, KKTC’nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla da var olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim de, KKTC’de görev yapan 16’ıncı büyükelçi olarak Kıbrıs Türk halkı ve burada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını aydınlık günlere ulaştırma adına elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim

Kıbrıs Türk halkının kendi bayrakları ve devletleri çatısı altında güvenle yaşadığını, Türkiye’nin de hep yanlarında olacağını ifade eden Serim, KKTC’deki demokratik hayatın ve olgunluğun dünyanın birçok ülkesinde olmadığını belirterek, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre başkanlığında yasama faaliyetlerinin etkin olarak çalışmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Töre tarafından Büyükelçi Serim’e hediye takdimi yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar