Tutuklanacağı sırada polise saldırdı

Kamalı Haber, 11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Hamitköy'de gece yarısı sarhoş halde sokakta bağırarak rahatsızlık veren iki kişiyi polis tutukladı. Zanlılardan birine dava okunarak serbest bırakılırken, diğer zanlı polise tokat atıp yüzüne tükürdü. Zanlı, teminat şartıyla tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’nın Hamitköy bölgesinde gece yarısı alkollü bir şekilde sokakta bağırıp çağıran Sudanlı B.E. ile kız arkadaşı S.A.M.A., ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri tarafından tutuklandı.

Tutuklanma esnasında polise tokat atıp, yüzüne tüküren A., “Polisi Darp Görevinden Men Etme”, “Sarhoşluk”, “Rahatsızlık Uygunsuz Tavır Hareket” suçundan mahkemeye çıkarıldı. Diğer zanlı ise sarhoşluk ve rahatsızlık verme suçlarından aleyhine dava okunarak serbest bırakıldı.

Mahkeme çıkarılan A. hakkındaki olguları aktaran polis, zanlıların 11 Haziran 2024 tarihinde saat 00:15’te Hamitköy’deki Anıttepe Caddesi üzerinde, sarhoş bir vaziyette, ellerini ve kollarını gelişi güzel sallayarak yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık ve uygunsuz tavr-ı harekette bulundukları bir sırada suç üstü hali gereği tutuklandıklarını belirtti.

Zanlı A.'nın Adli Şubede görevli polis memuru H.Ç.’nin kendisine tutuklu olduğunu bildirmesi üzerine tutuklamayı engellemek için polisin yüzüne sağ eli ile bir kez tokat vurup, yüzüne tükürmek suretiyle polis memurunu darp ederek görevinden men ettiğini söyleyen polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının öğrenci statüsünde olduğunu belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Senem Palabıyık, son günlerde polise karşı işlenen şiddet olaylarının ciddi bir artış olduğuna dikkat çekerek, zanlının hem nakdi hem de kefil kefaletiyle tutuksuz yargılanmasını talep etti. 

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 20 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 250 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar