UBP kurultayı mahkemelik olabilir... Öztürk'ten zehir zemberek iddialar...

24 Eylül 2024

Güncelleme: 24 Eylül 2024

A
A

UBP Milletvekili Öztürk, UBP Kurultay'ında usülsüzlük yapıldığını öne sürerek, oyların yeniden sayılmasını istedi ve yapılmaması halinde kurultayı yargıya götüreceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, UBP’nin 23'üncü Olağan Genel Kurultayı'nda hiçbir kurala uyulmadığını ve divana gelen itirazların hiçbirinin değerlendirilmediğini öne sürerek, oyların tek tek kontrol edilerek yeniden sayılması gerektiğini, aksi taktirde konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti.

UBP’nin 23'üncü Olağan Genel Kurultayında Divan Başkan Yardımcısı olan Yasemin Öztürk, yazılı açıklama yaparak, oy verme işlemi ve sayımı sırasında, görevini yaparken tespit ettiğini belirttiği birçok uygulamayı, İskele Milletvekili olarak kamuoyu ile paylaşma gereğini duyduğunu ifade etti.

"UBP KURULTAYINDA TÜM KURALLAR  İHLAL EDİLDİ"

Açıklamasında, "Kurultayda maalesef hiçbir kurala uyulmadı." diyen Öztürk, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği listelere atılması gereken imzaların ne olduğu belirsiz A4 kağıtlarına attırıldığını savundu

Öztürk, Kurultay'da üye olmayan kişilere oy kullandırıldığını, durumu Divan’a gelip itiraf edenlerin olmasına karşın, divan başkanının hiçbir şey yapmadığını ve “yapamam” dediğini iddia etti.

Öztürk açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Sandıktan top top fotokopi oylar çıktı. Bu duruma başkan yardımcısı olarak itiraz etmeme rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Usulsüzlüklerin tavan yaptığı kurultayda divana gelen itirazların hiçbiri değerlendirilmedi.

"KURULTAY TUTANAKLARINA İMZA ATMIYORUM"

Oy pusulalarının arkasında, Divan Başkan ve Yardımcısının olması gereken imzaları yoktu. Bu durumda usule uygun olmadığı için dokunmama dahi izin verilmedi, adeta kaçırıldı. Özellikle Divan üyesi Hakan Fellahoğlu elimden oy pusulalarını çekip aldı ve bana hakaret etti. Seçim sonunda zorunlu olarak tutulması gereken boş, geçersiz ve kalan pusulalarla ilgili hiçbir tutanak tutulmadı. Zaten ben de hukuksuz, hile ile elde edildiğini gözlemlediğim tutanaklara imza atmayacağım.

"PARTİ MECLİSİNİ HANGİ DİVAN KURULU SEÇTİ?"

Ertesi gün UBP Parti Meclisi’nin oylamasında da aynı Divan Kurulu’nun görev yapması gerekirken, haberim olmadan seçim yapılmıştı. Dolayısı ile gizli oy, açık tasnif ile belirlenen üyelerin aldıkları oylar konusunda ne bilgim ve ne de tutanaklarda imzam vardı.

UBP’nin kurultayında oy veren seçici iradenin kullandığı oylarının doğru tecelli etmesi için, kullanılan oyların isim isim, tek tek kontrol edilerek yeniden sayılması gerekmektedir. Eğer bu itirazım yerine getirilmezse konuyu yargıya götüreceğim."

"UBP’NIN EN BÜYÜK SORUNU FATOŞ ÜNAL’DIR" 

Öztürk açıklamasında Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal'ı da hedef alarak, Ünal'ın kurultayda hiçbir yetkisi olmamasına rağmen olağanüstü yetkilerle hareket etmesi ve cüretkar tavırlarının da sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Parti üyesi olan eşi Muhammed Öztürk'ün kurultayda görevli olduğunu kaydeden Öztürk, Ünal'ın divana gelip eşine bağırdığını ve “Bunu kim nasıl salona aldı? Polis çağırıp dışarı attıracağım.” diyerek, herkesin gözü önünde tehdit ettiğini söyledi.

Öztürk ayrıca, Kurultayı takip eden bir gazetecinin anlattıklarına dayanarak, Hasan Taçoy'un divana itiraza giderken önünü kesip kendisi ile laf dalaşına girenin de Fatoş Ünal olduğunu ileri sürdü.

Öztürk, "UBP Genel Başkan Ünal Üstel, Kurultay’da herkese bağırıp çağırarak adeta terör estiren Fatoş Ünal’ın bu gücü ve cüreti nereden aldığını açıklamak zorundadır." ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar