Uluçay'dan, ''Pakistanlılar ile siyahiler giremez'' paylaşımına hukuki soruşturma

18 Haziran 2024

Güncelleme: 19 Haziran 2024

A
A

Glapsides Plajı'nın özel işletmesinde cankurtaran olarak çalışın bir kişinin yasalara aykırı ırkçılık içeren sözlerine Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gazimağusa’da Glapsides sahilinde cankurtaran olarak görev yapan Hasan Gocco'nun sosyal medyada yaptığı ırkçı paylaşım büyük tepki topladı.

Gocco, paylaşımında sahilde geçerli olan kuralları kendince belirterek sahilimize "Pakistan uyruklular sahile giremez" , "Siyahilerin girmesi yasaktır" ''yiyecek ve içecekle girmek yasaktır'' gibi ifadeler kullandı.

Bu ifadeler sosyal medyada geniş yankı uyandırarak büyük bir tepkiyle karşılandı.

GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN ULUÇAY'DAN TEPKİ

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Glapsides Plajı'nda yaşanan bu ırkçı uygulamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Uluçay, insan haklarına aykırı olan bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu ayıbın ortadan kaldırılması için gereken hukuki işlemlerin yapılacağını söyledi. Başkan Uluçay'ın açıklaması şöyle:

"Gazimağusa Belediye sınırları içerisinde bulunan Glapsides Plajı’nın özel kişiye ait işletmesi maalesef talihsiz bir uygulama yaparak plaja belirli ülkelerden gelen insanları ve yanında yiyecek içecek getiren kimseyi sokmayacağını ifade etmiştir. İnsan haklarına doğrudan aykırı olan bu yaklaşımı asla kabul etmeyeceğimizi ve ilgili işletme hakkında gereken hukuki işlemi yapacağımızı belirtmek isterim. Bölgemizdeki tüm plajların hangi kurallar çerçevesinde işletileceği, oradaki huzur ve güvenliğin nasıl sağlanacağı ve tüm bunların yasal çerçevesi bellidir. Kimse kendini yasaların üzerinde görmemeli, Gazimağusa Belediyesi olarak bu ayıbın derhal ortadan kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız."

Bu açıklama, belediyenin insan haklarına saygı konusundaki kararlılığını ve ırkçı uygulamalara karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar