Üstel, 23 kişinin hortumdan etkilendiği bölgeye gitti

23 Eylül 2024

Güncelleme: 23 Eylül 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, cumartesi günü hortumdan etkilenen Çayırova'yı ziyaret ederek okul ve evlerde oluşan zararı yerinde inceledi. Hortumdan 18 kişi Çayırova'da, 1 kişi Dipkarpaz'da, 1 kişi Derince'de ve 3 kişi de Büyükkonuk’ta etkilendi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz cumartesi günü Çayırova’da meydana gelen hortumdan zarar gören bölgeyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatandaşların dertlerini dinleyen Üstel, Çayırova İlkokulu halı sahasında da incelemelerde bulundu. Burada, okul müdürü Mehmet Ali Keleş’ten durum hakkında bilgi aldı.

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ve Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Üstel’e ziyaretinde eşlik etti.

Kaymakam Toroslu’dan alınan bilgilere göre, hortumdan 18 kişinin Çayırova, 1 kişinin Dipkarpaz, 1 kişinin Derince ve 3 kişinin Büyükkonuk’ta etkilendiği kaydedildi. Hortum sırasında bazı evlerin çatıları ve su depoları uçarken, üzüm bağları, zeytin ve harnup ağaçları da büyük zarar gördü.

Başbakan Üstel, bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve devletin yapabilecekleri hakkında tespitlerde bulundu. Ziyaretin, bölge halkına destek olmak amacıyla yapıldığını belirten Üstel, belediye başkanı ve kaymakamla birlikte vatandaşları yalnız bırakmamak için buraya geldiklerini ifade etti.

Çayırova Muhtarı Ahmet Ercüment, hortumun saat 12.30’da köye büyük zarar verdiğini, evlerin damlarının yıkıldığını ve okulun halı sahasının büyük hasar gördüğünü aktardı. Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, hortum sonrası belediye ekiplerinin hemen bölgeye ulaştığını ve ilk müdahalenin yapıldığını belirtti. Tuğlu, “Vatandaşların yaraları bir nebze sarılmaya başlandı” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Ali Keleş, hortumun şans eseri okulu teğet geçtiğini ancak çocukların kullandığı halı sahaya büyük zarar verdiğini ifade etti. Üstel, benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, bölge halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar