Üstel: Çalışmalarla ülkeye damgamızı vurduk

18 Eylül 2024

A
A

Başbakan Üstel, UBP'de birlik ve beraberliği sağladıklarını, koalisyon ortaklarıyla da çalışarak ülkeye damgalarını vurduklarını kaydetti.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, ülkedeki çoğu projenin istikrarsız hükümetler döneminden yarım kalanlar olduğunu söyleyerek, 2 buçuk yıllık hükümetleri döneminde tüm yarım projelerin tamamlandığını ve yeni projelerin de hayata geçirildiğini kaydetti.   

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, BRT özel yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP’nin kurultay sürecine ilişkin bir soru üzerine, Üstel, partililerin, kendisine, partinin büyüğü ve en çok bilgi birikimi olan bir abileri olarak görevi verdiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren altyapı, geçmişten kalan projelere öncelik verdiklerini bunu yaparken de parti içerisindeki birlik ve beraberliği koruyarak yola devam ettiklerini söyleyen Üstel, “Sözümüzün dışına çıkmadık, bakan ve milletvekili arkadaşlarımızla çalıştık. Partide birlik ve beraberliği sağladık koalisyon ortaklarımızla, 29 milletvekili ile çalışmalar yaptık ve ülkeye damgamızı vurduk.” dedi.

Başbakan Üstel, bunları yaparken sadece partide değil, ülkede birlik beraberliği sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Muhalefetle istişare içerisinde yasaları geçirmeye çalıştık. Bazı yasaları muhalefetle işbirliği içerisinde geçirdik.” diye konuştu.

Hal Yasası konusunda sona gelindiğini, önümüzdeki yıl büyük bir eksikliği gidereceklerini ifade eden Üstel, “Halkımıza istikrar dediğimizde bazı kesimler farklı yönlere çekiyor. 10 yılda yapılanlarla 2 buçuk yılda yapılanları mukayese etsinler. Bizim ortaklarımızla yaptığımız ortadadır.” ifadelerini kullandı.

Üstel, Türkiye ile işbirliği içerisinde enerji sorununu çözeceklerini söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nden kablo ile elektrik gelmesi için protokol yaptıklarını belirtti ve “2029’a kadar ülkedeki enerji sorununu kökten çözmüş olacağız.” dedi.

Ticaret Odası’nın asgari ücret ve hayat pahalılığı ödeneğinin fazla olduğu yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de Üstel, şunları söyledi:

“Asgari ücreti vergiden muaf yaptık ve Güney Kıbrıs ile eşitledik. Bu bir tarihtir. Halkın alım gücünü yerlerde süründürmemek adına ve HP artışlarını karşılamak için hükümet elini taşın altına koydu.” 

Üstel, marketlerde denetim yapılması için de Ekonomi Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü anlattı.

Yaklaşık 2 yıl içerisinde bütün ülkenin fiber optik kablo ile donatılacağını da söyleyen Üstel, e-devletin de böylece yavaş yavaş çalışmaya başlayacağını ve bürokrasideki hantallığın ortadan kalkacağını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, seçimlerin 2027’de yapılacağını, o zamana kadar hizmete devam edeceklerini ifade etti.

“21 Eylül’de gerçekleştirilecek UBP Kurultay’ında üyenin takdir ettiği ne ise o tecelli olacak” diyen Üstel, Kurultay’da gerek ülkeye gerek dünyaya verecekleri mesajlar olduğunu söyledi. 

Yeni yasama yılının başlaması ile bazı yasalara öncelik vereceklerini de anlatan Başbakan Üstel, işverenlerin yabancı işçilerine barınma imkanı sağlayabilmesi adına işçinin asgari ücretinin, KKTC vatandaşı çalışanlardan yüzde 30 daha az olmasını planladıklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar