Üstel CTP'yi suçladı: UBP'de bir sorun yok, 26 vekille buradayız

8 Ekim 2024

Güncelleme: 9 Ekim 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel Meclis'te yaptığı basın toplantısında UBP'nin ve hükümetin Meclis'in açılmasını beklediğini belirterek CTP'yi suçladı. Üstel, ''Meclis Başkanı'nı seçtikten sonra projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz'' dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

UBP içinde devam eden siyasi kriz, Meclis Başkanlığı seçimi konusunda çözüme ulaşamıyor. Bugün de Meclis Başkanı seçilemedi. Başbakan Ünal Üstel, gece yarısı düzenlediği basın toplantısında ilk kez bu krize dair açıklamalarda bulundu.

Üstel, UBP'nin seçimden kaçmadığını ancak şu anda gündemlerinde erken seçimin olmadığını belirtti.

Öncelikli hedeflerinin Meclis’in işleyişini sağlamak ve ekonomik konular olduğunu vurgulayan Üstel, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Ayrıca, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin yaşadığı sağlık sorunlarını hatırlatan Üstel, bugün yaşanan sorunlardan dolayı Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) suçladı.

Üstel, ''26 milletvekiliyle buradayız, Başkanımızı seçip projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Başkanlık seçimlerine dair sorulan soruya cevaben Üstel, UBP’nin adayı Kutlu Evren’in bu kez seçileceğini ifade etti.

NE YAŞANDI?

Dün başlayan Meclis Başkanlığı seçimleri siyasi bir krize dönüştü. UBP'nin adayı Zorlu Töre, 5'inci turda adaylıktan çekildi ve yerine Kutlu Evren gösterildi. Ancak Evren, ilk turda 26 ret oyu alarak veto edildi ve Meclis'te tartışmalar başladı. Oturuma ara verildi, ancak Zorlu Töre Meclis'i resmi olarak kapatmadı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ziyaretine gitmek üzere ülkeden ayrıldı ve Cumhurbaşkanlığı vekaleti Töre'ye geçti. Töre'ye vekaleten görev yapan CTP'li Fazilet Özdenefe, CTP'nin kararı doğrultusunda Meclis oturumunu açmama kararı aldı ve parti erken seçim çağrısında bulundu.

Tatar ziyaretini iptal ederek akşam saatlerinde yurda döndü. Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen zirvede Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve Meclis Başkanı Zorlu Töre ile yaşanan krizi görüştü. Toplantı sonrası Başbakan Ünal Üstel, UBP Grubu'yla Meclis'te kısa bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Meclis Başkanlığı seçiminin yapılmayacağı açıklandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar