Üstel: Güzelyurt'a yatırımlar devam edecek

25 Temmuz 2024

Güncelleme: 25 Temmuz 2024

A
A

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, büyük projelerin siyasi istikrar ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı. Üstel, Güzelyurt’a yatırımların artarak devam edeceğini ve Güzelyurt’un ilelebet KKTC’nin bir ilçesi olarak kalacağını söyledi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, büyük projelerin siyasi istikrar ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı. Üstel, bölge ziyaretleri kapsamında Güzelyurt ve çevresindeki halkla bir araya geldi.

Başbakan Üstel'in ziyaretine eşi Zerrin Üstel, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Güzelyurt İlçe Başkanı Mutlu Atasayan, Maliye Bakanı Özdemir Berova, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Milletvekilleri Ali Pilli ve Ziya Öztürkler eşlik etti.

BAŞBAKAN ÜSTEL'İN KONUŞMALARI

Üstel, etkinliğe katılan bölge halkına teşekkür ederek, Güzelyurt’un UBP’nin kalbindeki yerinin her zaman ayrı olduğunu belirtti. Göreve geldikleri ilk günden itibaren halkın refahı için çalıştıklarını vurgulayan Üstel, bölgenin taleplerini kararlılıkla çözeceklerini söyledi.

Başta Güzelyurt olmak üzere, her bölgenin, halkın beklentilerini, taleplerini istikrar ve kararlılıkla çözmeye devam edeceklerini söyleyen Üstel, şunları kaydetti:

“Biz halkımıza, hep şunu söylüyoruz. Bu devletin, vatandaşımızın ihtiyacı olan reformları tamamlamak, üreten kesimlere, sanayicimize, narenciyecimize, turizmcimize, esnafımıza destek olmak sözümüzdür, önceliğimizdir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımızın refahı için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.”

Üstel, Güzelyurt-Lefke yolunu tamamladıklarını hatırlatarak, istikrarsız hükümetler döneminde yolun bitirilemediğini belirtti.

TÜRKİYE’DEN KKTC'YE SU TEMİN PROJESİ

Türkiye’den KKTC'ye Su Temin Projesi'nin Güzelyurt bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Üstel, bölgedeki narenciye ve tarımla uğraşan vatandaşların Türkiye'den gelen su ile buluşacağını söyledi.

GÜZELYURT'A YATIRIMLAR

Güzelyurt’a yatırımların artarak devam edeceğini ifade eden Üstel, Güzelyurt Hastanesi’nin tamamlanması için gerekli adımları attıklarını ve projenin yakında hizmete gireceğini müjdeledi. Ayrıca, narenciye üreticilerine verdikleri teşvikin hiçbir hükümet döneminde verilmediğini ve soğuk hava deposu inşa ettiklerini belirtti.

GÜZELYURT SAHİLİ VE GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Güzelyurt sahilinde yaşayan insanların denizle buluşması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Üstel, bölgenin turizmden pay almasını sağlamak için projeler geliştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, kırsal kesimlerde gençlere arsalar dağıtacaklarını ve sosyal konutlar inşa ederek gençlerin bölgelerinde kalmalarını sağlayacaklarını belirtti. İstihdam sorununu çözmek adına büyük ölçekli projelerin başlatıldığını da ekledi.

PLAKET TAKDİMİ

Etkinlikte, uzun yıllar UBP'ye emek vermiş eski İlçe Başkanları, Örgüt Başkanları ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarına hizmet plaketleri takdim edildi. Vefat eden eski ilçe başkanlarının anonsu sırasında duygusal anlar yaşandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar