Üstel: Mülkiyet konusunda güçlü duruş sergiliyoruz

23 Haziran 2024

Güncelleme: 23 Haziran 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Rum Yönetimi’nin mülkiyet konusunda sergilediği tutumu eleştirdi. Üstel, Kıbrıs Türklerinin BM çözüm planlarına her zaman samimiyetle destek verdiğini ancak Rum Yönetimi'nin sürekli bu eli geri çevirdiğini belirtti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin mülkiyet konusunda bireyleri hedef alan baskılarına karşı halkı rahatlatıcı açıklamalarda bulundu. Üstel, devletin ve hükümetin, Türkiye ile birlikte Kıbrıs Türklerine yönelik her türlü tuzağı kararlı bir duruşla bozacak güçte olduğunu vurguladı.

“Devletimiz ve hükümetimiz her zamanki gibi Türkiye ile birlikte Kıbrıs Türklerine kurulmaya çalışılan her tuzağı istikrarlı ve kararlı duruşu ile bir kez daha bozacak güçtedir”

Uluslararası camiaya da seslenen Üstel, Kıbrıs Türklerinin BM çözüm planlarına her zaman samimiyetle destek verdiğini ancak Rum Yönetimi'nin sürekli bu eli geri çevirdiğini belirtti.

Kıbrıs Türklerinin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin insan hakkı ihlallerine ve izolasyonlarına karşı direnmeye devam edeceğini ifade etti.

Üstel, kalıcı bir çözümün, Kıbrıslı Türklere boyun eğdirmekle değil, mevcut gerçekler temelinde hareket etmekle mümkün olabileceğini belirtti. Devletin ve hükümetin, Türkiye ile birlikte her türlü tuzağı bozacak güçte olduğunu ve bu davada başarılı olunacağını söyledi.

SON İKİ AY İÇİNDE 70 MİLYON STERLİN ÖDEME

Üstel ayrıca, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkin bir şekilde çalıştığını ve tazminat ödemelerinin hızla yapıldığını belirtti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin mülkiyeti ve hukuku siyasi amaçlara alet etmesini kabul edilemez bulduklarını vurguladı.

Üstel şunları belirtti:

''Tazminatların geciktirilmeden ödenmesi için oluşturduğumuz yeni fon ve kaynaklar sayesinde 2020 yılı sonuna kadar tazminat kararıyla neticelendirilmiş, ihtilaf içermeyen çok sayıda dosyaya 70 milyon Sterlin’e yakın ödeme son bir iki ay içerisinde yapılmış ve yapılmaktadır. Devam eden dosyaları da siyasi istikrar ve kararlılıkla yaratılan kaynaklarla süratle sonuçlandırmaya devam ediyoruz.''

Kıbrıs Türk halkının, Rum Yönetimi'nin baskılarına karşı sindirilemeyeceğini belirten Üstel, uluslararası camiayı Kıbrıs Türklerinin haklı davasını desteklemeye çağırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar