Üstel: Nüfus arttı planlama gerekiyor

16 Ağustos 2024

Güncelleme: 16 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, 1974’ten bugüne kadar nüfusun arttığını, buna göre planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Lapta Sağlık Ocağı’nın yenilenmesi ve genişletilmesi projelerinin ilerlemesi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Üstel, sağlık alanındaki büyük değişim ve gelişmeleri 2025 yılına hedeflediklerini belirterek, bu sürecin sağlık hizmetlerinde önemli iyileştirmelere yol açacağını ifade etti.

Üstel, Lapta Sağlık Ocağı'nın kapasitesinin iki katına çıkarılacağını ve yeni binada sürekli bir ambulans ile 24 saat hizmet verecek bir doktor bulunacağını duyurdu.

Bu yeniliklerin, Girne Hastanesi'nin üzerindeki yükü hafifleteceğini ve bölge halkına daha iyi sağlık hizmeti sunulmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmetin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

2024 yılı gençler için sosyal konut projeleri ve gençlerin konut sahibi olabilmesi için çalışmalar yürütüleceğini açıklayan Üstel, her ilçede sosyal konut yapılacağını ve önceliğin evsiz gençlere verileceğini belirtti.

Sağlık alanında 2025 yılında büyük adımlar atacaklarını söyleyen Üstel, Güzelyurt Hastanesi'nin yapımının yakında başlayacağını, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yenileneceğini ve Değirmenlik ile Maraş bölgelerine yeni sağlık ocakları ile Pamuklu'ya bir hastane yapılacağını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan yeni protokollerle, KKTC vatandaşlarının Türkiye’de sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği müjdesini veren Üstel, bu çalışmaların halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Lapta Sağlık Ocağı’nın geçici olarak Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye binasının üst katında hizmet vereceğini, çalışmaların dört ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Belediye Başkanı Fırat Ataser, projeye sağladığı katkılar ve yatırımlar için teşekkürlerini sundu.

Lapta Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Dilek Büyük de, projenin Başbakan Üstel’in Sağlık Bakanlığı döneminde başladığını ve şimdi uygulamaya geçtiğini belirterek, yeni binada odalar, elektrik sistemi, altyapı gibi tüm unsurların yenileneceğini ve ek olarak büyük bir salon ve laboratuvar da bulunacağını ifade etti.

Bu yeniliklerin, bölgedeki sağlık hizmetlerini önemli ölçüde geliştireceği ve halkın sağlık hizmetlerine erişimini artıracağı öngörülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar