Üstel ''şaibeli kurultay'' iddialarına yanıt vermedi, ''avuçlarını yalarlar'' dedi

25 Eylül 2024

Güncelleme: 25 Eylül 2024

A
A

Kurultayda kameraların sökülmesi, toplu oy kullanımı, tehditler gibi ciddi suçlamalar gündeme geldi. Ancak Üstel, bu iddialara yanıt vermeyerek ''Bizi 2012’ye,götüreceklerini zannedenler avuçlarını yalarlar. Kurultay sayfasını kapattık'' dedi.

ZgotmplZ

Ulusal birik Partisi'nin kurultayı tartışılmaya devam ediyor.

İddialar arasında, kameraların sökülmesi, toplu oyların sandıklara atılması, tehditler, üye olmayan kişilerin oy kullanması gibi ağır suçlamalar yer alıyor.

 Başbakan Ünal Üstel, bu iddialara yanıt vermedi. Fakat, UBP'yi karıştırmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

Engelsiz Yaşam Evi’nin açılış töreninde konuşan Üstel, “UBP birdir, bütündür, hizmet aşkıyla bütünleşmiştir. 2027’ye kadar halka hizmet etmeye devam edeceğiz, durmak yok” diye konuştu.

Üstel, “Kurultayımızı yaptık, hayırlısıyla bitirdik, o sayfayı kapadık, yeni sayfa açtık. Daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Bu süreçte UBP’yi karıştırmak isteyenler olduğunu da ifade eden Başbakan Ünal Üstel, “Bizi 2012’ye, 2013’e götüreceklerini zannedenler avuçlarını yalarlar. UBP birdir, bütündür, hizmet aşkıyla bütünleşmiştir. 2027’ye kadar halka hizmet etmeye devam edeceğiz, durmak yok” dedi.

2012 yılında dönemin UBP Genel Başkanı ve Başbakanı İrsen Küçük ile Ahmet Kaşif yapılan kurultayda yarışmış, fakat kurultay sonucu mahkemeye taşınmıştı.

Kurultay sonrasında yapılan açıklamalara da işaret eden Üstel, “Kimse kimseyi şaibe altında bırakmasın. Divan süreci en iyi şekilde sonuçlandırdı. Halkımız bize güvendi, bu güveni tarihinde ilk kez olan böyle bir katılım oranıyla gösterdi” diye konuştu

Üstel, “Cumhuriyet Meclisi’mizdeki 29 milletvekilimizle bütün olarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim derdimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir, halkımıza hizmet vermektir” diye konuştu..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar