Üstel'den ''2027'ye kadar iktidardayız'' mesajı

22 Eylül 2024

Güncelleme: 23 Eylül 2024

A
A

Yeniden genel başkan seçilen Ünal Üstel, parti üyelerinin "iktidarda devam, istikrarla devam" mesajı verdiğini, yeni projelere ve hedeflere odaklanarak çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 23. Olağan Genel Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi ve Ünal Üstel, oyların yüzde 65.8'ini alarak yeniden genel başkan seçildi.

Diğer adaylardan Hasan Taçoy %33 oy alırken, Ahmet Melih Karavelioğlu %1.2 oyda kaldı.

21 bin civarındaki üyeden 10 bin 134’ü, kurulan 13 sandıkta oy kullandı.

Üstel 6 bin 555, Taçoy 3 bin 284, Karavelioğlu ise 121 oy aldı, 176 oy ise geçersiz sayıldı.

ÜSTEL YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı açıklama yapan Ünal Üstel, yoğun yağışa rağmen parti üyelerinin gösterdiği bağlılığı ve coşkuyu vurgulayarak, 10 bini aşkın oy kullanıldığını ve bu yüksek katılımın parti tarihindeki önemine dikkat çekti. Üstel, açıklamasında partinin güçlü bir şekilde iktidara devam etme iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "iktidarda devam, istikrarla devam" mesajı verdi.

Ünal Üstel, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

KURULTAY BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ

Üstel, rekor katılımın ve partililerin desteğinin önemine vurgu yaparak, UBP'nin güçlü ve köklü bir parti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

İSTİKRAR VURGUSU VE PROJELER

Üstel, kurultayın sonuçlarının "iktidarda devam, istikrarla devam" mesajı verdiğini ve partinin güçlü bir şekilde 2027'ye kadar iktidarda kalmayı hedeflediğini belirtti.

Üstel, partinin önünde tamamlanacak birçok proje ve gerçekleştirilecek büyük hedefler olduğunu söyledi. Özellikle siyasi istikrarın korunarak, hükümetin daha da güçlü hale geldiğini vurguladı.

ÜYELERE VE ADAYLARA TEŞEKKÜR

Üstel, kurultaya katılan ve oy kullanan tüm üyelere teşekkür etti. Diğer başkan adaylarına, parti meclisi adaylarına, Türkiye ve Azerbaycan'dan gelen konuklara, hükümet ortaklarına ve Cumhurbaşkanı’na da teşekkür etti. Ayrıca, kurultayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm parti çalışanlarına, milletvekillerine, bakanlara, örgüt başkanlarına, kadın ve gençlik kollarına teşekkürlerini sundu.

Ünal Üstel, UBP'nin kazandığını ve partinin içinde kimsenin kaybetmediğini belirtti. Üyelere birlik ve beraberlik mesajı veren Üstel, şimdi birlikte çalışarak ülkeye hizmet etme zamanının geldiğini ifade etti. Parti içi demokrasinin başarıyla işlediğini ve bundan sonra da güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar