Üstel'in adaylık gerekçesi: Partimiz iktidarda, ülkemiz istikrarda olacak

9 Temmuz 2024

Güncelleme: 9 Temmuz 2024

A
A

Üstel, UBP Genel Başkanlığı'na, hükümette yakaladıkları istikrarın devamını istedikleri ve yeni hükümet oluşumlarıyla defalarca bozulan kabinelerle zaman kaybetmeden, başlatılan projeleri tamamlamak için aday olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, dünkü Parti Meclisi (PM) toplantısında, 21 Eylül’de yapılacak olağan genel kurulda parti genel başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı.

UBP Parti Meclisi'nin, dün Lefkoşa Sarayönü’ndeki genel merkezde 17.00 sıralarında toplandı. Çok sayıda UBP’li de toplantıyı binanın önünden takip etti. 

Basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklama yapan Üstel, adaylık gerekçelerine ilişkin, “Partide sağladığımız birlik ve bütünlüğümüzün daha da ileriye taşınması, başlattığımız projelerimizin tamamlanması, imzaladığımız iktisadi ve mali iş birliği antlaşmalarının aksamadan devam etmesi için Ulusal Birlik Partisi’nin 21 Eylül 2024 tarihinde yapılacak kurultayında parti genel başkanlığına yeniden aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum.” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı için gerekli donanıma da gerekli deneyime de gerekli cesarete de sahip olduğunu tüm UBP’lilerin bildiğini ifaden eden Üstel, "Çünkü onlar beni çok iyi tanımaktadırlar.” dedi.

“YAŞANAN ANLAMSIZ KAVGALAR İÇ ÇEKİŞMELER, PARTİMİZİ GEREKSİZ YERE YIPRATTI”

UBP’nin 2012 sonrası, iç çekişmeler, kavgalar ve kurultaylar yüzünden son 10 yılda ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden Üstel, “Yaşanan bu anlamsız kavgalar, partimizi gereksiz yere çok yıprattı. Üyeler arası ilişkilerimizi, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozdu. Vekiller arası sevgiyi saygıyı ve uyumu sıkıntıya soktu. Türkiye ile olan ilişkilerimiz dahi bu süreçlerden olumsuz etkilendi. Yaşanan bu kavgalar, bizi iktidardan dahi etti. Ciddi sıkıntılar yaşadık. Daha sonra gerçekleşen kurultaylarda da sular durulmadı. Çekişmeler, didişmeler devam etti. Ülkede ve partide istikrarsız dönemler yaşandı. İşte ben, bu sıkıntılı dönemi atlatalım diye bana tevdi ettiğiniz görevi onurla kabul ettim. Partinin genel başkanı oldum.” dedi.

Üstel, daha sonra yapılan kurultayın kavgasız, gürültüsüz, çatışmasız şekilde geçtiğini ve hükümetin kurulduğunu belirtti.

“UBP BİR KURULTAY PARTİSİDİR”

UBP’nin bir kurultaylar partisi olduğunu, UBP kurultaylarının hep şenlik içinde geçtiğini kaydeden Üstel, “Ulusal Birlik Partisi, her kurultayından daha da güçlenerek çıkar.” dedi. 

“PARTİMİZ İKTİDARDA, ÜLKEMİZ İSTİKRARDA OLACAK”

Üstel konuşmasının devamında adaylık nedenleri hakkında şunları kaydetti:

“Adayım, çünkü partimiz için istikrar istiyoruz. Ülkemiz için istikrar istiyoruz. Adayım, çünkü başlattığımız tüm büyük projeleri tamamlamak istiyoruz. Adayım, çünkü hükümette yakaladığımız istikrarın devamını istiyoruz. Yeni hükümet oluşumlarıyla defalarca bozulan kabinelerle zaman kaybetmek istemiyoruz. 

Adayım, çünkü size söz veriyorum UBP bizimle zaferden zafere koşacak. UBP bizimle gelecek seçimde de iktidar olacak. Adayım, çünkü başarılıyız. Çok iş yaptık ve daha yapacak çok işimiz var. Adayım çünkü istikrar sürsün, UBP büyüsün diyorum. Kavga yok, istikrarla devam ediyorum. Partimiz iktidarda. Ülkemiz istikrarda olacak diyorum. Durmak yok hizmete devam ediyorum.”
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar