Üstel'in yeni iddiası: 2025, 2024’ten çok daha iyi olacak

8 Eylül 2024

Güncelleme: 8 Eylül 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye'den yaklaşık 16 Milyar TL'lik kaynak aktarımının yapıldığını açıklayarak, ''2024'ün 2023’ten çok daha iyi olacak demiştim. Şimdi yeni iddiamızı ortaya koyuyorum. 2025, 2024’ten de çok daha iyi olacak'' dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın KKTC'ye yaptığı iki günlük çalışma ziyaretinde, devam eden İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması, yeni protokoller ve projelerin son durumlarıyla ilgili istişarelerde bulunduklarını belirtti.

İLK KAYNAK AKTARILDI

Üstel, Yılmaz'ın ziyareti sırasında İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşmasının 16 milyarlık ilk paket kaynak aktarımlarının gerçekleştiğini ve bunun büyük bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, şehit aileleri ve gazilere Türkiye’de uygulanan sosyal haklardan faydalanmalarını sağlayacak bir protokol imzaladıklarını, Girne’deki yeni askeri hastaneden sivil vatandaşların da yararlanabileceği bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.

YOL PROJELERİNE DEVAM

Üstel, Türkiye ile yürütülen uyumlu işbirliği sayesinde ülkedeki yarım kalan projelerin tamamlanacağını belirtti. Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi projesinin ilerlediğini, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu, Alsancak-Lapta Yolu, Girne-Çatalköy Yolu, Karpaz-Zafer Burnu yolu gibi yol projelerinin tamamlanacağını ve yarım kalan hastane projelerinin de hizmete açılacağını söyledi.

Eğitimde 40 yeni okul hedefi koyduklarını ve şu ana kadar 18’ine ulaştıklarını, dijitalleşme, e-devlet ve bilişim adası projeleri üzerinde çalıştıklarını kaydeden Üstel, turizm ve inşaat sektörlerinin sürdürülebilir şekilde büyümesi için yeni adımlar attıklarını da belirtti.

Üstel, KKTC’nin kendi kendine yeten, bağımsız bir yapıya kavuşması için çalışmalara devam ettiklerini, 2024’ün 2023’ten daha iyi olacağını belirterek, 2025’in ise 2024’ten daha iyi olacağını vurguladı. Ekonomik istikrarın güçlendiğini ve bunun olumlu yansımalarının görüleceğini ifade eden Üstel, siyasi istikrarın devamı ve Türkiye ile uyumun bu çalışmalar için kritik olduğunu belirtti. Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cevdet Yılmaz başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar