Uyuşturucu ile ülkeye giren Kıbrıslı Rum cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 31 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Metehan Sınır Kapısı'ndan giren ve aracında uyuşturucu bulunan Kıbrıslı Rum, uyuşturucu ithal ve tasarrufu suçlamasıyla tutuklu yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da Metehan Kara Geçiş Kapısı’ndan ülkeye giriş yaparken kokain türü uyuşturucuyla yakalanan M.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 21 Mayıs'ta, Lefkoşa’da Metehan Kara Geçiş Kapısı’nda, saat 17.00 sıralarında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından GKRY bölgesinden KKTC’ye giriş yapan zanlının kullanımındaki araçta yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 34 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi cihazı tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

ZANLI SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Zanlının tutuklu olduğu 10 gün içerisinde yapılan analizde hassas terazinin üzerinde kokain ve MDMA türü uyuşturucu kalıntısı tespit edildiğini açıklayan polis, zanlının aleyhinde getirilen uyuşturucu ithal ve tasarrufu davalarını kabul etmediğini belirtti.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Güney Kıbrıs vatandaşı olduğunu, KKTC ile herhangi bir bağı bulunmadığını ifade ederek, tutuklu yargı talep etti.

Yargıç, zanlının 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevinde beklemesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar