Uyuşturucu satıcısı cezaevine gitti, kaçan ortağı serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 22 Ağustos 2024

A
A

Operasyonda yakalanan uyuşturucu satıcısı ile polisten kaçan ve daha sonra yakalanan suç ortağı mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da 40 gram uyuşturucunun ele geçirildiği "Kırmızı Işık Operasyonu" kapsamında tutuklanan N.S. ile suç ortağı K.E. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, 13 Ağustos günü 03.30 sıralarında Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi'nde seyir halinde olan LH 576 plakalı aracın arama için durdurulduğu esnada yolcu olarak araçta bulunan K.E.nin koşarak kaçtığını anımsattı.

Araçta yapılan aramada ön koltuğun altında 28 ayrı paket halinde 40 gram hintkeneviri ele geçirilmiş, sürücü N.S. tutuklanmıştı.

N.S.'nin önceki gün mahkemeye çıkarılarak, 3 gün tutukluluk emri alındığını, ifadesinde uyuşturucu maddeyi K.E.’den aldığını söylediğini belirten polis, verilen bilgi üzerine zanlı E.’nin Gönyeli’deki evinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. 

Polis, evde yapılan aramada bir gram hintkeneviri, içerisinde uyuşturucu olan hassas terazi ve öğütücü ele geçirildiğini, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını; S.'nin 16 Ekim 2023 tarihinden beri ülkede kaçak yaşam sürdüğünü, E.’nin ise öğrenci izni bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Polis, zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar’ın sorusu üzerine araçta bulunan üçüncü şahsın da olay gecesi kaçtığını ve söz konusu şahsın arandığını açıkladı.

Yargıç, S.’nin 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, E.’nin yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 300 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar