Uyuşturucu taciri yolun sonuna geldi... "Game Over" Operasyonu

Kamalı Haber, 23 Ağustos 2024

A
A

Operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ve hap ile parayla yakalanan Nijeryalı'ya, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle 6 gün daha ek tutukluluk emri verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de gerçekleştirilen "Game Over (Oyun Bitti)" operasyonunda uyuşturucu maddeler ve satışından elde edilen parayla yakalanan 25 yaşındaki Nijeryalı I.A.O. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 12 Ağustos'ta, zanlının GH 642 ve VY 068 plakalı araçlarla kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf edip satış yaptığı bilgisini aldıklarını, araştırmada zanlının o tarihten itibaren VY 068 plakalı araç ile Girne'de birçok apartmana girip çıktığının tespit edildiğini ancak herhangi bir somut bulguya rastlanılmadığından takibe devam edildiğini kaydetti.

Polis memuru, 19 Ağustos'ta zanlının VY 068 plakalı araç ile bir apartmanın önünde park edip, kapalı otoparktaki GH 642 plakalı araçtan bir sırt çantası aldığı esnada görevli polisleri fark etmesi üzerine çantayı ve GH 642 plakalı araca ait anahtarı yere atıp kaçmaya çalıştığı esnada yakalandığını açıkladı.

Polis, çantada ve araçta yapılan aramada, 220 adet alüminyum folyoya sarılı toplamda 600 gram hintkeneviri türü uyuşturucu, MDMA türü uyuşturucu madde içeren 43 adet hap, 2 adet hassas terazi ve pantolonunun cebinde uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 7 bin 600 TL, 300 Amerikan Doları, 230 Sterlin ve 20 Euro nakit para bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.

Zanlının kullanımında bulunan VY 068 plakalı araçta yapılan aramada ve kaldığı Lefkoşa’daki adresinde yapılan aramada da kanunsuz bir şey bulunmadığını ifade eden polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini açıkladı.

Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar